Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 8 (6718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur le-a solicitat miniştrilor de Externe din România şi Ucraina să urgenteze construcţia unei rute rapide Cernăuţi – Suceava – Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a solicitat miniştrilor de Externe din România şi Ucraina, Teodor Meleşcanu, respectiv Pavlo Klimkin, urgentarea procedurilor pentru construcţia unei rute rutiere rapide pe ruta Cernăuţi – Suceava – Bucureşti. Gheorghe Flutur a participat, ieri, în Regiunea Cernăuţi, la mai multe întâlniri cu oficialităţi din România şi Ucraina, cu ocazia inaugurării unei clădiri noi la Şcoala Generală Nr. 1 Iordăneşti cu predare în limba română. Flutur a arătat că Iordăneşti este o localitate din Raionul Hliboca, Regiunea Cernăuţi, cu peste 2.200 de locuitori, majoritatea lor fiind de etnie română. La eveniment au participat miniştrii de Externe din România şi Ucraina, ministrul Educaţiei din România, Liviu Marian Pop, şi omologul său ucrainean, Lilia Grinevici, ambasadorul român la Kiev, Cristian-Leon Ţurcanu, şi ambasadorul ucrainean la Bucureşti, Oleksandr Bankov, autorităţi locale şi regionale. Oficialii din cele două ţări au vizitat pentru început Liceul „Mihai Eminescu” cu predare în limba română din localitatea Carapciu, după care a urmat festivitatea de inaugurare a clădirii noi de la şcoala româneasca din Iordăneşti. La această unitate de învăţământ sunt 500 de elevi şi 40 de cadre didactice.

Evenimentul de la Iordăneşti a început cu intonarea imnurilor Ucrainei şi României şi cu un minut de reculegere în memoria unui locuitor al satului Tereblecea, ucis miercuri pe frontul din Donbas.

După inaugurarea şcolii, Gheorghe Flutur a spus că evenimentul a fost unul emoţionant, le-a urat succes copiilor şi cadrelor didactice, şi multe bucurii părinţilor, oferind simbolic gazdelor cadouri confecţionate manual de copii din judeţul Suceava.

Ulterior, la întâlnirile avute cu oficialităţile din România şi Ucraina, Gheorghe Flutur a susţinut, în discuţiile avute cu miniştrii de Externe din cele două ţări, necesitatea realizării unui drum expres care să lege oraşul Cernăuţi de Bucureşti, prin Suceava. În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene a amintit de necesitatea deschiderii a patru noi puncte de frontieră la graniţa cu Ucraina, la Vicovu de Sus, Climăuţi, Ulma şi Izvoarele Sucevei, subliniind faptul că în judeţul Suceava este asigurată infrastructura rutieră către aceste puncte. Flutur a solicitat şi modernizarea şi fluidizarea traficului în punctul de trecere a frontierei Siret-Porubne. Nu în ultimul rând, el a arătat că instituţia pe care o conduce are pregătite 13 proiecte transfrontaliere comune, cu Ucraina, în valoare de peste 12 milioane euro.

„Îmi exprim speranţa că prezenţa oficialităţilor din cele două ţări se va dovedi a fi de bun augur cu privire la realizarea acestor obiective, foarte importante nu doar pentru judeţul Suceava şi Regiunea Cernăuţi”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le-a solicitat miniştrilor de Externe din România şi Ucraina să urgenteze construcţia unei rute rapide Cernăuţi – Suceava – Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur le-a solicitat miniştrilor de Externe din România şi Ucraina să urgenteze construcţia unei rute rapide Cernăuţi – Suceava – Bucureşti1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată bavareză Această salată tinde să se impună alături de obişnuita „salade de boeuf” la mesele festive, adusă, probabil, de românii care lucrează în Austria. Este simplu de făcut, pentru că este, în esenţă, ca o salată în... Citeşte