Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 dec 2017 - Anul XXII, nr. 292 (6708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extrădat din Ucraina

„Tom” din Vicov a ajuns în penitenciar la 14 ani după ce a fost complice la un viol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Vicovu de Jos, urmărit general de aproape trei ani de zile după ce a fost condamnat definitiv pentru complicitate la viol, a ajuns în Penitenciarul Botoșani acum două zile, după ce a fost extrădat din Ucraina, unde s-a aflat în ultimii ani.

Sorin Daniel Colev, zis Tom, din Vicovu de Jos, are de executat 5 ani de închisoare pentru o faptă comisă tocmai în anul 2003. S-a ajuns la acest record de 14 ani între faptă și momentul încarcerării după o anchetă anevoioasă, cicluri procesuale care s-au repetat, plus anii în care Sorin Daniel Colev, care era deja condamnat, a fost fugar.

Bărbatul trimisese în urmă cu câteva luni o scrisoare către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România prin care anunţa că se va întoarce în ţară pentru a putea fi încarcerat. Nu a mai apucat însă să o facă de bunăvoie deoarece a fost reținut de autoritățile ucrainene.

Sorin Daniel Colev figura ca urmărit de către Inspectoratul General al Poliției Române din data de 7 ianuarie 2015, dată la care era deja condamnat definitiv. Colev nu mai era în țară la acea dată, sustrăgându-se executării pedepsei. 

Ilie Clipa (fost Chifan), zis „Prinţu”, şi Sorin Daniel Colev, zis „Tom”, au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Galaţi pentru viol, respectiv complicitate la viol, fiecare primind câte 5 ani de închisoare.

Dosarul în care au fost condamnaţi „Prinţu” şi „Tom” datează tocmai din 2003 şi a parcurs mai multe cicluri procesuale, fiind returnat de două ori de la instanţele superioare către instanţa de fond.

Cei doi au fost judecaţi pentru un viol comis în seara zilei de 30 august 2003, iar victimă a fost o fată din Brodina. Victima a fost luată la ocazie, cu o mașină în care se aflau cei doi. Ea a fost dusă pe câmp și violată de Chifan. Tom a fost judecat pentru complicitate, cu mențiunea că victima a fost amenințată explicit și terorizată de Tom.

Al doilea inculpat din acest dosar, Ilie Clipa (fost Chifan), zis „Prinţu”, a fost și el extrădat din Ucraina de mai multă vreme. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru fapta de viol, dar mai avea și o condamnare la 8 ani de închisoare pentru tâlhărie şi şantaj în Germania. După contopirea pedepselor și scăderea perioadei de arest preventiv, acesta a rămas cu o pedeapsă de 12 ani de închisoare de executat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tom” din Vicov a ajuns în penitenciar la 14 ani după ce a fost complice la un viol.
 Vizualizări articol: 6995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Tom” din Vicov a ajuns în penitenciar la 14 ani după ce a fost complice la un viol5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei