Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 dec 2017 - Anul XXII, nr. 292 (6708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenţie

CJ Suceava a aprobat un proiect pentru amenajarea de alveole de calmare a traficului pe drumurile judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în şedinţa de ieri un proiect prin care pe drumurile judeţene, la intrările şi ieşirile din unele localităţi, să fie construite alveole de calmare a traficului. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir. În forma propusă de acesta, proiectul prevedea completarea strategiei de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava 2011-2020 prin instituirea unor măsuri de creştere a siguranţei circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene, în sensul amenajării unor alveole de calmare a traficului pe sensul de intrare în localităţile judeţului. În hotărâre se mai prevede că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava şi Biroul strategie dezvoltare judeţeană a Consiliului Judeţean vor aduce la îndeplinire aceste prevederi.

Proiectul depus de consilierul Dan Ioan Cuşnir a stârnit mai multe controverse în timpul dezbaterilor de ieri din deliberativul judeţean. Astfel, consilierul PNL Ioan Bădeliţă a susţinut că această soluţie ar trebui aplicată după realizarea unor studii, adăugând că în momentul de faţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început să renunţe la alveolele de calmare a traficului care sunt deja montate pe drumurile naţionale, în special pe cele din Vestul ţării, pentru a nu se mai produce accidente.

În cuvântul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a menţionat că o strategie de dezvoltare a unui judeţ trebuie privită în mişcare. „Întotdeauna apar lucruri noi. Iar un element nou este şi intensificarea traficului din judeţul Suceava, iar un altul ar fi şi creşterea numărului de accidente rutiere. Consider că orice discuţie de bună-credinţă pentru diminuarea accidentelor este bine-venită”, a spus Flutur. El a arătat că astfel de alveole de calmare a traficului ar putea fi construite doar după realizarea unor studii tehnice de specialitate şi după obţinerea avizelor de la instituţiile abilitate, de la Poliţie şi până la Autoritatea Rutieră Română.

În susţinerea propunerii sale, consilierul Dan Ioan Cuşnir a spus că un astfel de proiect este necesar în condiţiile în care în judeţul Suceava, în 2017, au fost înregistrate 265 de accidente grave, în urma cărora 88 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 233 de persoane au fost rănite grav, la care se adaugă alte şapte persoane care au decedat în accidente în primele cinci zile din luna decembrie. Dan Ioan Cuşnir a subliniat că Poliţia Suceava „a avut o activitate remarcabilă” pe parcursul acestui an, fiind constate 1.400 de infracţiuni, 64.000 de contravenţii, au fost reţinute 4.000 de permise de conducere şi au fost retrase 1.760 de certificate de înmatriculare, la toţi aceşti indicatori fiind constatate creşteri faţă de anul trecut.

„Consider că toate acestea nu sunt suficiente şi vom fi pentru al doilea an consecutiv pe primul lor pe ţară în acest clasament”, a arătat Cuşnir. La rândul său, el a declarat că alveolele vor fi construite doar în baza unor studii, cu avizele direcţiei de specialitate a CJ Suceava, dar că din punctul său de vedere astfel de soluţii ar putea fi implementate deja pe drumurile judeţene din Mitocu Dragomirnei, Vatra Moldoviţei, Grămeşti, Şerbăuţi, şi ulterior pe drumurile naţionale. Dan Ioan Cuşnir a spus că dacă aceste alveole ar putea salva măcar o viaţă, înseamnă că soluţia propusă este bună. De precizat că vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc a arătat, şi el, că astfel de alveole ar putea salva vieţi, dar în acelaşi timp au fost cazuri în care au provocat accidente.

 

Flutur a anunţat că este de acord cu această iniţiativă, dar a amintit că această regiune a ţării este în continuare ţinută în izolare

În cele din urmă, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că apreciază astfel de dezbateri, amintind că pe lângă îmbunătăţirea strategiei de dezvoltare economică, el a propus şi masterplanul de transporturi al judeţului Suceava, în care se prevede amenajarea de sensuri giratorii pe unele drumuri naţionale. În acelaşi timp, Flutur a solicitat Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică să „dezvolte foarte serios cauza accidentelor rutiere din judeţul Suceava”.

El a propus consilierilor judeţeni să fie de acord cu proiectul iniţiat de Dan Ioan Cuşnir, iar alveolele de calmare a traficului să se realizeze doar dacă va exista avizul instituţiilor de specialitate. În cele din urmă, proiectul iniţiat de consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir a fost aprobat cu 35 de voturi „pentru” şi o abţinere.

După vot, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mai avut o intervenţie, precizând că „ideea de a face ceva mai mult pentru infrastructura judeţului şi a zonei Moldovei este foarte clar că trebuie să o avem. Am aici o statistică. Uitaţi-vă la bugetul pe 2018 dacă e adevărat, pe cap de locuitor, cât se alocă Regiunii de Nord-Est. Nu contează culoarea politică. Anul trecut erau momente când şi eu spuneam Guvernul nostru. Dar acum avem 42 de euro aici, în Regiunea de Nord Est, şi la Ilfov 951 de euro pe cap de locuitor, sau pe Sud, 605 euro. Asta e problema grea care condamnă la izolare şi la sărăcie o zonă. Indiferent cât de tare i-ar durea pe unii sau pe alţii. Este o realitate. Şi noi în sensul acesta trebuie să acţionăm de fiecare dată. Şi mă bucur că această iniţiativă a domnului Cuşnir vorbeşte de alveole şi nu de şicane”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a aprobat un proiect pentru amenajarea de alveole de calmare a traficului pe drumurile judeţene.
 Vizualizări articol: 4048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CJ Suceava a aprobat un proiect pentru amenajarea de alveole de calmare a traficului pe drumurile judeţene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei