Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 dec 2017 - Anul XXII, nr. 292 (6708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Au scăpat de arest

Cei 13 inculpaţi reţinuţi pentru contrabandă de procurorii DIICOT au fost plasaţi sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi cei 13 inculpaţi reţinuţi în cel mai nou dosar de contrabandă al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au fost plasaţi sub control judiciar, prin decizia de ieri a magistraţilor de la Tribunalul Suceava. Procurorii DIICOT Suceava solicitaseră arestarea preventivă a acestora, însă Tribunalul Suceava a luat decizia că măsura controlului judiciar este suficientă. DIICOT a contestat deja această decizie și va solicita instanţei superioare, Curtea de Apel Suceava, emiterea unor mandate de arestare preventivă.

După cum am arătat în exclusivitate în ediţia de ieri a ziarului nostru, este vorba de o grupare acuzată că acţiona pe relaţia Izvoarele Sucevei – Câmpulung Moldovenesc, din această zonă fiind și majoritatea inculpaţilor. 

Procurorii DIICOT Suceava au acţionat împotriva membrilor grupării miercuri dimineaţă, când au efectuat 33 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava și Braşov (n.r. la Brașov a fost doar una din percheziţii).

 

Procurorii au intrat pe firul afacerii din luna martie a acestui an

Din ancheta derulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, rezultă că începând cu luna martie 2017, Vasile Lucian Michitin a constituit un  grup infracţional specializat în derularea de activităţi infracţionale asimilate infracţiunii de contrabandă, împreună cu Ionuţ Vasilică Grămadă și Vasile Bodnar, la care au aderat și Liviu Racz, Marin Alexe și Andrei Sorin Cimpoeru, și care au fost sprijiniţi și de numiţii Cristinel Bobeiciuc, Marian Macoveiciuc, Dumitru Alexei Severin, Ionuţ Severin, Gavril Savin Coșman, Constantin Starciuc și Silvestru Orest Rusan.

 

Transporturi interceptate în ultimele luni

Unul din principalii membri ai grupării este considerat Vasile Lucian Michitin, acuzat că, în perioada 10 martie-7 august 2017, a preluat, deţinut, transportat, desfăcut, predat și vândut către clienţi de încredere peste 45.000 de pachete de ţigări. Din aceste transporturi, trei au fost interceptate și capturate în ultimele luni de zile.

Un alt cap al grupării este considerat Vasile Bodnar, care este acuzat că a preluat, deţinut, transportat, desfăcut, predat și vândut peste 35.000 de pachete de ţigări.

Alte nume puse sub acuzare în dosar sunt cele ale lui Filaret Piseriuc, acuzat de comercializarea a aproape 20.000 de pachete de ţigări, Radu Popiuc, peste 25.000 de pachete de ţigări, Alin Popiuc, 17.800 de pachete de ţigări, Vasile Voloșeniuc, în jur de 20.000 de pachete.

Numărul celor cercetaţi în acest dosar este mai mare. De altfel, în afara celor 13 reţinuţi pentru 24 de ore în arestul poliţiei judeţene, alţi trei inculpaţi au fost plasaţi direct sub control judiciar de către procurorii DIICOT Suceava.

 

Sume mari de bani, ţigări și 10 mașini, ridicate în urma percheziţiilor

Într-un comunicat al procurorilor DIICOT se arată și ce bunuri au fost ridicate în urma percheziţiilor. Este vorba de 220.000 de lei, 6.650 de euro, 700 de dolari, peste 150.000 de ţigarete de contrabandă, 100 de telefoane mobile, 25 de cartele telefonice, 10 autoturisme, 484 de cutii cu petarde, 10 staţii emisie - recepţie, 5 laptopuri, stick-uri, carduri bancare și pentru stocarea datelor, tablete, echipament video, o armă de vânătoare, un pistol cu aer comprimat şi o cutie cu alice, cartuşe pentru armele de vânătoare, capcane de vânat și documente.     

Cei mai mulţi inculpaţi din dosar au fost puși sub acuzare pentru infracţiunile de contrabandă și constituire de grup infracţional organizat, în timp ce o parte doar pentru contrabandă.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea DIICOT.

Toţi cei amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei 13 inculpaţi reţinuţi pentru contrabandă de procurorii DIICOT au fost plasaţi sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 4223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei 13 inculpaţi reţinuţi pentru contrabandă de procurorii DIICOT au fost plasaţi sub control judiciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei