Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Un nou parteneriat european Erasmus Plus la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară este beneficiar al unui nou proiect Erasmus Plus de parteneriat strategic între şcoli, alături de alte şcoli din Spania, Portugalia, Croaţia şi Italia. Proiectul, cu titlul „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas” (SIKULA) şi cu perioada de derulare 1 septembrie 2017 - 31 august 2019, este coordonat de Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “Enrico Medi”, Randazzo, Italia, şi are ca principal scop promovarea din punct de vedere turistic a regiunilor în care se găsesc şcolile partenere. Prima întâlnire transnaţională de proiect a avut loc în localitatea La Solana din Spania, la şcoala IES „Modesto Navarro”, între 20 şi 24 noiembrie. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat: director: Tatiana Hladiuc, profesor coordonator: Violeta Iacentiuc şi profesor de turism şi alimentaţie: Cristina Lupan.

 

Școala din România va găzdui a treia activitate de învăţare, în octombrie 2018

imp de 5 zile, profesorii din şcolile partenere au discutat toate aspectele importante pentru implementarea, diseminarea şi evaluarea proiectului, stabilindu-se de comun acord datele pentru toate activităţile de învăţare ce urmează a fi derulate. Școala din România va găzdui a treia activitate de învăţare, în octombrie 2018. În cadrul echipelor de lucru formate s-a discutat programul pe zile pentru fiecare dintre activităţile de învăţare, apoi structura şi modul de prezentare a produselor de promovare turistică – rezultate finale ale proiectului. La ultima activitate de învăţare din Randazzo - Sicilia, va fi organizată o expoziţie a tuturor materialelor realizate în cadrul proiectului, prezentând publicului larg propunerile pentru itinerariile turistice reprezentative atât pentru frumuseţile naturale, culturale, istorice ale regiunilor, cât şi pentru gastronomia locală.

 

Schimb de experienţă privind învăţământul tehnic şi profesional

În cadrul primei întâlniri transnaţionale s-a organizat şi un concurs între echipele de proiect, fiecare venind cu o propunere pentru logo, slogan şi mascotă. Profesorii neimplicaţi în proiect din şcoala gazdă au votat pentru cele mai reuşite propuneri, şcoala câştigătoare fiind cea din Croaţia. După cum ne-a declarat coordonatoarea proiectului, profesor Violeta Iacentiuc, „întâlnirea de lucru de la şcoala spaniolă a fost un start foarte bun pentru acest parteneriat strategic între cele cinci şcoli europene. Pe lângă activităţile strict legate de planificarea proiectului, s-au vizitat şi alte şcoli de profil din zonă, realizându-se un adevărat schimb de experienţă privind învăţământul tehnic şi profesional. În timpul liber au fost organizate vizite la diferite unităţi locale de producere a uleiului de măsline, a vinului şi a brânzeturilor specifice zonei spaniole Castilla - La Mancha, precum şi scurte vizite culturale la San Carlos del Valle şi Almagro". În ultima zi a întâlnirii, participanţii au fost invitaţi la primăria localităţii La Solana, unde a avut loc o discuţie televizată între profesorii europeni prezenţi, primar, consilierii locali şi reprezentanţi ai agenţilor economici. Echipa română a fost plăcut impresionată de căldura şi ospitalitatea gazdelor spaniole, precum şi de istoria şi cultura regiunii Castilla - La Mancha, mai puţin cunoscută la nivel european din punct de vedere turistic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou parteneriat european Erasmus Plus la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.
 Vizualizări articol: 2099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou parteneriat european Erasmus Plus la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei