Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Două expoziţii de fotografie şi pictură au fost vernisate la Palatul Administrativ din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două expoziţii de fotografie şi pictură, dedicate Zilei Bucovinei, au fost vernisate, ieri, în holul de la parterul Palatului Administrativ din Suceava. La vernisaj au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, precum şi mai mulţi membri ai deliberativului judeţean.

În cadrul expoziţiei de fotografii, realizate de suceveanul Dumitru Balint, sunt prezentate 24 de ”duplexuri”, fotografii alb-negru şi color reprezentând Suceava veche şi Suceava de azi, cadre foto luate din acelaşi loc, la interval de zeci de ani.

Tot în această expoziţie este expus un duplex în care Dumitru Balint prezintă o fotografie în oglindă cu o fotografie-document realizată în 1898.

Dumitru Balint este originar din comuna Șcheia, iar timp de aproape şapte decenii a imortalizat personalităţi ale urbei, monumente şi oameni simpli, rămânând fidel fotografiei clasice, alb-negru.  Lucrările sale au fost expuse în câteva capitale ale Europei, cum ar fi Budapesta, Praga, Varşovia şi Berlin, şi i-au adus premiul I la concursuri de artă fotografică din Ungaria şi Germania. În perioada anilor ’70 a fost unul dintre puţinii fotografi români care au luat parte la cursuri de specializare pentru fotocolor, cursuri susţinute în Germania de Est. Aşa cum singur a declarat, cel mai mult s-a ataşat de fotografiile care au surprins ţărani îmbrăcaţi în costume populare, biserici şi monumente istorice.

A doua expoziţie vernisată la Palatul Administrativ, cea de pictură, este o retrospectivă a Școlii Populare de Arte ”Ion Irimescu”. Astfel, în cadrul expoziţiei intitulate „Bucovina, Pământ Spiritual” sunt expuse 26 lucrări, premii acordate participanţilor la taberele de creaţie şi concursurile ”Lumina Nordului” şi ”Ion Irimescu”, organizate de Școala Populară de Arte. În expoziţie sunt reunite lucrări ale artiştilor plastici amatori din România, din Basarabia şi din Nordul Bucovinei.

Cele două expoziţii vor fi deschise până pe data de 31 ianuarie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două expoziţii de fotografie şi pictură au fost vernisate la Palatul Administrativ din Suceava.
 Vizualizări articol: 1961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două expoziţii de fotografie şi pictură au fost vernisate la Palatul Administrativ din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei