Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Drepturilor Copilului

Elevii şi profesorii şcolii din Ilişeşti au sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială „Simion Florea Marian” Ilişeşti a fost implicată în perioada 20-24 noiembrie în campania națională ”Opinia ta este un drept fundamental!”, proiect realizat în baza unui protocol dintre Salvați Copiii şi Ministerul Educației Naționale. Această campanie a avut drept obiectiv marcarea Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului prin activități pentru elevi, susținute de profesori. Din totalul de 20 de cadre didactice din şcoală, s-au implicat activ în campanie cinci învățători (Maria Anichiti, Denisa Pavăl, Rodica Tomescu, Elena Ungureanaşu, Lăcrămioara Terteş) şi şase cadre didactice din învățământul gimnazial (Ramona Nicoleta Savin, Georgeta Camilar, Elena Scurtu, Iuliana Gemănariu, Luminița Scripcă, Florin Doboş). Numărul total al elevilor implicați în campanie a fost de 198, din cei 256 de elevi înscrişi în învățământul primar şi gimnazial.

Activitățile au constat în sesiuni interactive de informare pe tema drepturilor copilului, bazate pe implicarea activă a copiilor (împărtăşirea opiniilor, lucru în echipe, dezvoltarea de atitudini pentru identificarea şi apărarea propriilor drepturi). Elevii au dovedit receptivitate şi interes, au discutat liber, îndrumați de profesori şi învățători, pe teme care au legătură cu drepturile lor, începând cu prezentarea unor noțiuni generale referitoare la drepturile copiilor, continuând cu tema nondiscriminării, a protecției împotriva violenței şi chiar despre bullying.

Această campanie s-a desfăşurat în cadrul programului național „Și noi avem drepturi”, derulat de Salvați Copiii încă din anul 1990, care vizează informarea copiilor în vederea conştientizării drepturilor şi responsabilităților lor, sensibilizarea adulților cu privire la copil şi la drepturile sale, sporirea gradului de respectare a drepturilor copiilor, stimularea copiilor şi tinerilor să participe în programe şi acțiuni sociale.

„De altfel, şcoala noastră este sprijinită, începând cu acest an şcolar, de Salvați Copiii Suceava, lucru care ne bucură mult, cu care ne mândrim şi pentru care le mulțumim. Deja doi elevi ai şcolii participă la şedințe de consiliere la sediul organizației, iar cadrele didactice, organizate în două grupe, au participat la sesiunea de instruire <Managementul comportamentelor agresive la nivelul colectivelor de elevi>, în cadrul  campaniei <Opriți Bullying-ul sau desființați recreațiile> , sesiuni desfăşurate pe 13 şi 20 noiembrie”, au transmis reprezentanții şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şi profesorii şcolii din Ilişeşti au sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şi profesorii şcolii din Ilişeşti au sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei