Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură blândă

Şoferul acuzat că a accidentat mortal un pieton şi a fugit, liber după 24 de ore de arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 19 ani pus sub acuzare pentru tragicul accident petrecut la Moldova Suliţa, unde un alt tânăr, în vârstă de 27 de ani, a fost accidentat mortal, şoferul fugind de la faţa locului, a ieşit din arestul poliţiei judeţene marţi seară, la expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Decizia a fost luată de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a stabilit faţă de tânărul de 19 ani, Iulian Harasemiuc, măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Astfel, tânărul va fi cercetat în libertate, dar are impuse o serie de restricţii şi obligaţii.

Luni dimineaţă, în jurul orei 5.00, un localnic din Moldova Suliţa a sunat la 112 şi a sesizat că un bărbat este căzut pe partea carosabilă, fiind decedat. Leziunile şi urmele de la faţa locului le-au indicat imediat anchetatorilor că este vorba de un accident rutier, iar autorul a părăsit locul faptei. 

Ancheta care a urmat avea să fie una mult mai complicată decât părea la început. La aproximativ un kilometru de locul în care pietonul a fost găsit mort a fost identificat un autoturism cu avarii, ieşit în decor. Şoferul nu era de găsit, astfel că a devenit imediat suspect de comiterea accidentului mortal. Şoferul, un tânăr de 22 de ani, tot din Moldova Suliţa, a fost găsit la domiciliu şi era băut. Tânărul a recunoscut că a condus băut şi a intrat cu maşina în şanţ, însă a declarat că nu a lovit cu maşina nici o persoană.

Iniţial, declaraţiile tânărului păreau neverosimile, însă, după coroborarea mai multor date de anchetă, legate şi de fragmentele găsite la faţa locului, s-a stabilit într-adevăr că în accidentul mortal a fost implicat un alt autoturism. Aşa s-a ajuns la Iulian Harasemiuc, în vârstă de 19 ani.

Din cercetări a rezultat că acesta a condus un autoturism Audi A4, cu care a surprins şi accidentat o persoană, după care, speriat, a plecat la domiciliu. În urma administrării probatoriului, faţă de tânărul de 19 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Este al doilea caz de accident mortal din ultimele zile în care inculpaţii sunt puşi în libertate după 24 de ore de arest. Asta deşi unul era băut (în cazul accidentului petrecut pe 25 noiembrie, la Liteni), iar în cazul de la Moldova Suliţa şoferul a fugit de la locul faptei. În ambele cazuri avem aşadar circumstanţe agravante, dar şi decizii blânde ale procurorilor, fără ca inculpaţii să fie prezentaţi măcar instanţelor de judecată, cu propuneri de arestare preventivă. Asta în condiţiile în care şoferii pericol public au provocat multiple tragedii în ultima perioadă pe şoselele judeţului nostru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul acuzat că a accidentat mortal un pieton şi a fugit, liber după 24 de ore de arest.
 Vizualizări articol: 2281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferul acuzat că a accidentat mortal un pieton şi a fugit, liber după 24 de ore de arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei