Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, luni, la Iulius Mall Suceva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGAPC) Suceava organizează luni, 4 decembrie, începând cu ora 12.00, la Iulius Mall Suceava, a XII-a ediţie a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, o manifestare la care vor participa copii şi persoane adulte cu dizabilităţi din cadrul centrelor de plasament şi din cadrul centrelor de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din structura DGASPC Suceava, precum şi persoane cu dizabilităţi din cadrul mai multor ONG-uri şi de la Spitalul de Psihiatrie Siret. Organizatorii ne-au spus că în acest spectacol vedetele vor fi, în principal, persoanele cu dizabilităţi, care au pregătit şi o expoziţie cu produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale. Anul acesta, în cadrul evenimentului de la Iulius Mall, persoanele cu dizabilităţi vor fi în asentimentul lui Robert M. Hensel, care a spus: “Singura parte care mă defineşte din cuvântul <dizabilitate> sunt ultimele 9 litere - <abilitate>", iar mesajul organizatorilor este „Şanse egale pentru persoanele cu dizabilităţi, către o societate fără discriminări”. În spectacol sunt invitaţi şi vor participa Sebi Crăciun, micul poet de la Câmpulung Moldovenesc,CRRN Mitocu Dragomirnei, CRRN ,,O Nouă Șansă" Todireşti,CRRN Costâna,CRRPH ,,O Nouă Viaţă" Siret,Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, CRRPH Pojorâta,Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret,Casa de tip familial “Visătorii” Fundu Moldovei,CRRN Sasca Mică,CRRN Zvoriştea,Servicii Multifuncţionale Fălticeni,Asociaţia “Freamăt de Speranţă”. Invitaţi speciali: Manuela Pohoaţă, Călin Brăteanu, Dorel Mihoc (MIDO), Luisa Vasilcovici.

 

Dezvoltarea şi valorificarea abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi

Laura Bocăneţ, coordonatoarea proiectului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, a spus că persoanele cu dizabilităţi şi familiile acestora trebuie să aibă posibilitatea de a participa în mod egal cu ceilalţi la toate aspectele vieţii sociale şi economice. „Aceste persoane trebuie să aibă posibilitatea de a-şi exercita drepturile cetăţeneşti, inclusiv dreptul la liberă mişcare, de a alege unde şi cum anume să trăiască şi de a avea acces deplin la activităţile culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber". Obiectivul principal al acestui eveniment constă în dezvoltarea şi valorificarea abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul oportunităţilor create la nivelul comunităţii, în beneficiul tuturor membrilor acesteia. Incluziune socială se referă la schimbarea atitudinilor şi practicilor din partea indivizilor, instituţiilor şi organizaţiilor, astfel încât toate persoanele, inclusiv cei percepuţi ca fiind „diferiţi” datorită unor deficienţe, apartenenţei etnice, condiţiilor socio-economice de viaţă etc. să poată contribui şi participa în mod egal la viaţa şi cultura comunităţii din care fac parte. Echipa de organizare a evenimentului este formată din Margareta Isăilă, director executiv adjunct al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, şef serviciu - Serviciul Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi, Cristina Doroftei, şef centru CRRN Mitocu Dragomirnei, Laura Bocăneţ, asistent medical principal la CRRN Mitocu Dragomirnei, care este şi coordonatoarea evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, luni, la Iulius Mall Suceva.
 Vizualizări articol: 2061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, luni, la Iulius Mall Suceva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei