Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aglomeraţie

Ultima zi înaintea impunerii noilor reguli de înmatriculare a adus sute de oameni în faţa ghişeelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima zi înaintea impunerii noilor reguli de eficientizare a activităţii Serviciului de Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto a adus sute de solicitanţi în faţa ghişeelor, îngreunând astfel munca angajaţilor serviciului. Noile măsuri au fost anunţate în urmă cu câteva zile şi urmează a mări eficienţa activităţii la ghişeele de înmatriculări autovehicule şi autorizări provizorii de circulaţie, începând cu data de 4 decembrie 2017. Acestea au fost luate de Instituţia Prefectului, după ce în ultimele luni se constatase faptul că, în afara celor care îşi făceau online rezervările pentru înmatricularea vehiculelor, zilnic la ghişeele instituţiei se prezentau zeci de solicitanţi ai operaţiunii de înmatriculare care nu aveau asemenea rezervări, parte dintre documentele acestora intrând spre procesare după ce erau rezolvate documentele celor cu rezervări online pentru acea zi. Se ajungea astfel la situaţii în care un mare procent de solicitanţi, fără rezervări online, trebuiau preluaţi zilnic, îngreunând mult munca angajaţilor.

Aşa s-a întâmplat şi în cursul zilei de miercuri, când la ghişeele instituţiei s-au prezentat peste 200 de solicitanţi care nu aveau rezervări făcute pe site-ul instituţiei, panicaţi de schimbările care vor intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare. Procentul mare de solicitanţi de înmatriculări fără rezervare, care ajunsese în ultima perioadă la 50-60% zilnic, va dispărea odată cu introducerea noilor reguli în sistemul de lucru.

 

Noile reguli intră în vigoare începând cu 4 decembrie

Începând cu data de 4 decembrie 2017, numărul de rezervări online pentru înmatriculări definitive se va mări de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghişee. Fiecare operaţiune se va derula la interval de 5 minute în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 8-15. În ziua de vineri, între orele 8,30-14, vor fi 132 de rezervări online, câte 66 la fiecare ghişeu.

Începând cu aceeaşi dată, în ziua de miercuri, între orele 15-18 vor fi efectuate rezervări numai pentru persoanele juridice, fiind alocate câte 5 minute pentru fiecare din cele 72 de operaţiuni de programare, la cele două ghişee. Persoanele care şi-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie şi februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul instituţiei Prefectului, deoarece vor fi reprogramate automat. În cazul în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea şi se pot reprograma la o dată ulterioară disponibilă. Comisarul-şef Radu Obreja, şeful Serviciului de Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto, a relatat faptul că în urma schimbărilor de organizare a activităţii serviciului vor mai fi soluţionate la ghişee doar cererile celor care au rezervări pentru serii de caroserii corecte a maşinilor şi nu vor mai fi acceptate rezervări pentru serii de caroserii greşite, incomplete sau inexistente. Începând de luni, jandarmii din faţa ghişeelor îi vor controla la intrare, conform listelor, pe toţi cei care au rezervări făcute, nefiind acceptaţi cei cu rezervări pe serii fictive de caroserie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima zi înaintea impunerii noilor reguli de înmatriculare a adus sute de oameni în faţa ghişeelor.
 Vizualizări articol: 8478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ultima zi înaintea impunerii noilor reguli de înmatriculare a adus sute de oameni în faţa ghişeelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei