Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

Suceveanul medaliat la Jocurile Invictus, cetăţean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul care a câştigat medalia de bronz la proba de canotaj în sală la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, competiţie dedicată militarilor răniţi în teatrele de operaţii, a fost distins cu titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc, localitatea sa natală.

Căpitanul Adrian Ciprian Iriciuc a fost distins de primarul Mihăiţă Negură, care l-a felicitat în numele său, dar şi al colegilor consilieri locali pentru performanţa deosebită obţinută. Căpitanul Ciprian Iriciuc trăieşte cu schije în umăr, torace, şold şi plămâni, în urma unui atentat terorist în Afganistan, însă această încercare a vieţii nu l-a dărâmat, din contră, l-a făcut un om şi mai puternic.   

Ciprian Iriciuc, în vârstă de 34 de ani, şi-a dedicat până acum viaţa sportului şi carierei militare, reuşind să performeze în ambele. Câmpulungeanul a jucat handbal timp de opt ani de zile, fiind unul dintre artizanii primei promovări a echipei Universitatea Suceava în primul eşalon al handbalului românesc. După cariera de handbalist, Iriciuc a ales sistemul militar, la arma vânători de munte. Din această postură a participat la două misiuni internaţionale în Afganistan, una în 2011 şi una în 2015.
În timpul celei de-a doua misiuni, în timp ce conducea o patrulă pedestră, în calitate de comandant de pluton, în apropiere de aeroportul Kandahar, suceveanul a fost rănit grav în urma exploziei unui vehicul capcană.

În urma accidentului, suceveanul a rămas cu mai multe schije în corp. Medici nu le-au extras pe toate din cauza riscurilor de apariţie a unor complicaţii. Ciprian Iriciuc are restricţii legate de expunerea la frig, este apt limitat ca militar, însă în mare duce o viaţă normală. Asta şi pentru că este un om care a făcut toată viaţa sport, iar caracterul său puternic l-a ajutat să treacă peste momentele grele.

După ce a trecut de selecţii şi probe, a fost ales să reprezinte România la Invictus Games Toronto 2017, la proba de canotaj în sală. Nu a avut pregătire în canotaj, dar antrenorii i-au văzut potenţialul şi l-au orientat spre această disciplină. Proba presupune parcurgerea unei distanţe cât mai mari într-un timp stabilit, la ergometru, un aparat care măsoară viteza de deplasare foarte apropiat de condiţiile de pe apă.

Suceveanul a obţinut locul III la proba de rezistenţă, de 4 minute. La probă au participat 56 de concurenţi. El a concurat la categoria IR 6, a militarilor cu rănile cele mai uşoare în urma accidentelor din teatrele de operaţii.
Pentru meritele sale, suceveanul va fi şi unul dintre nominalizaţii ediţiei din acest an a Galei „Top 10 Suceveni”, eveniment organizat pe 8 decembrie de Monitorul de Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul medaliat la Jocurile Invictus, cetăţean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 3651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanul medaliat la Jocurile Invictus, cetăţean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei