Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 nov 2017 - Anul XXII, nr. 268 (6684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Poliţia în control

Peste 30 de cerşetori şi oameni ai străzii, identificaţi în timpul unei acţiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune desfăşurată pe parcursul a două zile a avut drept scop combaterea cerşetoriei şi identificarea oamenilor fără adăpost din municipiul Suceava. Astfel, în zilele de 20 şi 21 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Biroul Ordine Publică, şi al Secţiei de Poliţie Burdujeni, sprijiniţi de cei din Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat o acţiune de prevenire a fenomenului cerşetoriei, în scopul conştientizării oamenilor asupra acestuia şi a urmărilor sale. La acţiunea desfăşurată în teren a fost urmărită identificarea şi luarea în evidenţă a persoanelor fără adăpost, mai ales în perspectiva apropierii sezonului rece. De asemenea, au fost sancţionate contravenţional 300 de persoane depistate la cerşit sau vagabondând.

Opt echipe de poliţişti au acţionat în zona lăcaşelor de cult, a intersecţiilor şi zonelor aglomerate din municipiul Suceava, de la Biserica „Sf. Vineri”, Mănăstirea „Sf. Ioan”, intersecţia Căii Obcinilor cu bdul 1 Decembrie, intersecţia Căii Obcinilor cu bdul George Enescu, zona supermarketului Lidl, Piaţa Agroalimentară George Enescu, zona magazinului Kaufland, strada Universităţii, până la Parcul Central, şi zone comerciale din Burdujeni şi Iţcani.32 de poliţişti, din care 21 din cadrul Biroului Ordine Publică şi opt din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni, precum şi doi poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava au participat la acţiune. Au fost legitimate peste 100 de persoane şi avertizate sau atenţionate 20 de persoane. De asemenea, au fost verificaţi şi instruiţi patru agenţi de pază, fiind controlate 31 de obiective. În cadrul acţiunii poliţiştii au identificat peste 30 de persoane care apelau la mila cetăţenilor sau care vagabondau, fiind aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei. De asemenea, persoanele fără adăpost au fost luate în evidenţă, fiind totodată informate cu privire la oportunitatea apelării la adăposturile de noapte. Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, gestul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30 de cerşetori şi oameni ai străzii, identificaţi în timpul unei acţiuni.
 Vizualizări articol: 1552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 30 de cerşetori şi oameni ai străzii, identificaţi în timpul unei acţiuni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei