Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 nov 2017 - Anul XXII, nr. 268 (6684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mai puţină viteză!

Panouri cu avertismente de risc ridicat de accidente, pe DN 2E, în zona în care au murit şase oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Panouri de avertizare cu mesajul „Atenţie! Zonă cu risc ridicat de accidente”, însoţite de avertismentul punct negru, au fost dispuse pe DN 2 E, la intrarea în Cornu Luncii dinspre Rădăşeni. Este vorba de porţiunea de drum de aproximativ un kilometru în linie dreaptă, unde, luna trecută, a avut loc cel mai groaznic accident rutier petrecut în ultimii ani în judeţul Suceava. Este vorba de accidentul soldat cu şase morţi, după ce un şofer aflat în stare avansată de ebrietate, care circula cu viteză excesivă, a pătruns cu maşina pe sens opus, lovind cu o violenţă extremă o maşină în care se aflau opt oameni, membri ai familiei preotului Petrică Gavril.

Zona respectivă este fără îndoială una de risc ridicat de accidente, în principal pentru că drumul are o porţiune lungă în linie dreaptă, ceea ce îmbie la viteză. De la viteză excesivă şi până la pătrundere pe contrasens drumul poate fi foarte scurt.

La finele săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de control cu radarele pe acest drum, un tânăr care conducea un BMW a fost înregistrat de radar cu 201 km/h chiar în zona în care a avut loc accidentul cu şase morţi, adică înainte în intrarea în Sasca Mare, dinspre Rădăşeni.

De altfel, în acest an, DN 2 E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului, prin Cornu Luncii, este, statistic, cel mai periculos drum din judeţul Suceava. În primele zece luni ale anului, pe acest drum au avut loc cinci accidente rutiere grave, care s-au soldat cu nu mai puţin de 11 morţi, plus numeroase persoane rănite grav. 

În judeţul Suceava mai sunt încă trei porţiune de drum semnalizate cu mesajul „Atenţie! Zonă cu risc ridicat de accidente”, însoţite de avertismentul punct negru. Celelalte trei sunt pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. Unul este pe sectorul cu serpentine dintre Stroieşti şi Ilişeşti. O altă porţiune cu risc ridicat este la Prisaca Dornei, comuna Vama, iar a treia la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc, tot dinspre Vama.

Punctul negru este definit ca un sector de drum cu lungime de maximum un kilometru pe care s-au petrecut accidente foarte grave.

Un punct negru poate fi amplasat în locul în care au avut loc minim zece accidente grave în cinci ani consecutivi. Accidentele grave sunt cele în care se înregistrează cel puţin o persoană decedată ori una rănită grav. Din acest punct de vedere, doar la Prisaca Dornei există un indicator propriu-zis „punct negru”. Restul sunt doar panouri de avertizare  cu mesajul „Atenţie! Zonă cu risc ridicat de accidente”, însoţite de avertismentul punct negru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Panouri cu avertismente de risc ridicat de accidente, pe DN 2E, în zona în care au murit şase oameni.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Panouri cu avertismente de risc ridicat de accidente, pe DN 2E, în zona în care au murit şase oameni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei