Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 nov 2017 - Anul XXII, nr. 268 (6684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Haiducie în domeniul public

Scandal între locatarii din Blocul Muha şi proprietarul unui bar, după ce acesta a amenajat abuziv o parte din parcare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Terenul din zona Blocului Muha, de la ieşirea din municipiul Suceava spre Moara, folosit de locatari ca parcare, a devenit sămânță de scandal între aceştia şi proprietarul unui bar de lângă bloc.

Suprafața respectivă de teren face parte, conform primarului de Șcheia, Vasile Andriciuc, din domeniul public al comunei Șcheia, deci nici locatarii, nici proprietarul barului nu ar fi avut de ce să emită pretenții asupra dreptului de utilizare. Cu toate acestea, ”peste noapte”, după cum ne-a declarat viceprimarul de Șcheia, Ilie Cojoc, proprietarul barului a pus pavele pe terenul din fața firmei sale şi a interzis celor care locuiesc în Blocul Muha să-şi mai parcheze maşinile acolo. Locatarii din bloc, circa 60 de familii, au şi altă nemulțumire: trotuarul din dreapta, pe sensul spre Moara, a fost reabilitat şi s-au folosit borduri înalte, iar din loc în loc a fost amplasant un gard metalic, chiar lângă trotuar, care de asemenea le limitează accesul pe terenul pe care de la darea în folosință a blocului l-au folosit ca parcare.

În ceea ce priveşte pavelele, Primăria Șcheia a rezolvat situația simplu. Viceprimarul Cojoc ne-a declarat că a fost la fața locului cu şeful Serviciului Urbanism şi proprietarul barului, care a executat lucrarea fără autorizație, a fost amendat cu 1.000 de lei. De asemenea, Primăria Șcheia i-a pus în vedere să lase liber accesul pentru maşinile celor din bloc, inclusiv pe suprafața pavată fără autorizație.

 

Suceava şi Șcheia au împărțit un trotuar la ieşirea spre Moara, ca regele Solomon

Despre garduri, Cojoc afirmă că sunt puse de Primăria Suceava, pentru a marca hotarul dintre terenul municipiului Suceava şi cel al comunei Șcheia. ”Trotuarul este în Suceava, Șcheia începe de după gărduț. De acolo este domeniul public al Primăriei Șcheia”, spune viceprimarul Cojoc. În acte, însă, acest teren nu este trecut în domeniul public din Șcheia. Comuna abia acum desfăşoară acțiunea de inventariere a terenurilor, pe care speră să o finalizeze până la sfârşitul anului.

În ceea ce priveşte eliberarea autorizației de construire pentru un bloc cu 60 de apartamente, fără asigurarea unui număr minim de locuri de parcare supraterane, Cojoc spune că ”a fost o greşeală”.

În legătură cu bordurile înalte care îngrădesc accesul maşinilor la terenul din jurul blocului, primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că doar bordura dinspre carosabil este în Suceava şi este pusă de administrația municipală, cea dinspre acostament este la Șcheia şi este problema celor de acolo.

”Acolo e o situație cum numai la români se poate întâmpla. O parte din stradă e a noastră, o parte e la Șcheia. Până la bordură e terenul Sucevei, de la bordură e la Șcheia. Un trotuar l-am făcut cum se cuvine, al doilea nu l-am mai putut face pentru că o parte era la noi şi o parte la Șcheia. Încercăm să reglementăm situația pentru că este total anapoda”, a spus Lungu.

Primarul de Suceava a arătat că nu este singura situație de acest gen: pe drumul european E 85, partea stângă este a municipalității, partea dreaptă este la comuna Moara. Povestea este veche şi nu a existat niciodată voința de a fi rezolvată. ”Oamenii s-au complăcut în situația asta. Când le-a fost bine, s-au dus să scoată autorizațiile de construcție la Moara, că era mai ieftin. Acum vin şi strigă la primar, să le pună apă şi canalizare”, a mai spus Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal între locatarii din Blocul Muha şi proprietarul unui bar, după ce acesta a amenajat abuziv o parte din parcare.
 Vizualizări articol: 7126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Scandal între locatarii din Blocul Muha şi proprietarul unui bar, după ce acesta a amenajat abuziv o parte din parcare3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei