Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 nov 2017 - Anul XXII, nr. 268 (6684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Angelica Fădor atrage atenţia că doar pentru 10% din proiectele PNDL din judeţul Suceava au fost semnate contractele de finanţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor atrage atenţia asupra faptului că doar pentru 10% din proiectele aprobate în judeţ prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost semnate deja contractele de finanţare. Angelica Fădor a precizat că termenul limită stabilit până la care trebuie semnate contractele de finanţare este de 31 decembrie 2017, motiv pentru care şi-a exprimat îngrijorarea că există riscul ca aceste contracte să nu poată fi semnate până la această dată.

Parlamentarul sucevean a arătat că recent, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaţilor, al cărei secretar este, a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice situaţia privind proiectele depuse în cadrul PNDL 2.

„PNDL-ul reprezintă principala sursă de finanţare pentru infrastructura locală. Teoretic, are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sănătate, educaţie, apa-canalizare, energie termică şi electrică, industrie şi iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultură şi sport”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a spus că nevoile comunităţilor locale se reflectă  în numărul foarte mare de proiecte depuse la nivelul întregii ţări, respectiv 13.096. Fădor a adăugat că dintre acestea, doar 6.851 au fost aprobate, în principiu, şi, deşi până la sfârşitul anului 2017 ar fi trebuit semnate contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, până la această dată, din informaţiile existente, doar 1.232 contracte au fost semnate, ceea ce reprezintă doar 17,98 % din total.

 

Fădor a arătat că din totalul contractelor de finanţare semnate, 79,86% din sume revine primarilor PSD

Deputatul liberal a făcut referire la judeţul Suceava, precizând că din cele 254 proiecte aprobate, în valoare de aproximativ 930 de milioane lei, până la această dată au fost semnate contractele de finanţare pentru doar 26 proiecte, reprezentând aproximativ 10 % din total.

„Foarte puţin, gândindu-mă la nevoile şi aşteptările atât ale primarilor, dar mai ales ale locuitorilor judeţului nostru. Locuitorii nu sunt cu nimic vinovaţi pentru că locuiesc în comunităţi conduse de primari PNL, pentru că nu pot să nu observ că din totalul proiectelor aprobate, la nivel naţional, 49,15% aparţin primarilor PSD, în timp ce doar 19,37 % celor PNL, restul fiind investiţii ale primarilor ALDE, PMP, independenţi şi ale administraţiei judeţene”, a explicat Angelica Fădor. Ea a arătat că şi la nivelul judeţului Suceava, din totalul contractelor de finanţare semnate până în prezent, 70,86% din sumă revine primarilor PSD, în timp ce PNL-ului doar 29,14%.

„În condiţiile în care data limită pentru depunerea documentaţiilor este 29 noiembrie 2017 şi data limită pentru semnarea contractelor de finanţare este 31 decembrie 2017, nu pot să nu mă întreb, cu îngrijorare, ce se întâmplă cu proiectele judeţului Suceava, ce se întâmplă cu aşteptările tuturor primarilor şi mai ales ce se întâmplă, domnilor aflaţi la guvernare, cu nevoile sucevenilor pe care i-aţi minţit la alegerile parlamentare”, a încheiat Angelica Fădor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor atrage atenţia că doar pentru 10% din proiectele PNDL din judeţul Suceava au fost semnate contractele de finanţare.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor atrage atenţia că doar pentru 10% din proiectele PNDL din judeţul Suceava au fost semnate contractele de finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei