Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2017 - Anul XXII, nr. 239 (6655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Târgul Mărului din Fălticeni va avea loc la finalul acestei săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Fălticeni va găzdui, la finalul acestei săptămâni, cel mai mare târg de fructe din zona Moldovei. Este vorba despre Târgul Mărului, eveniment care va avea loc în perioada 21 – 22 octombrie 2017 în Piaţa „Nada Florilor” din Fălticeni. În aceeaşi perioadă se va desfăşura şi Festivalul fanfarelor, manifestare ajunsă la a treia ediţie.

Potrivit primarului din Fălticeni, Cătălin Coman, în cadrul expoziţiei de fructe din Piaţa „Nada Florilor”, pomicultorii din zonă vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în această regiune.

„Târgul Mărului oferă celor interesaţi posibilitatea să achiziţioneze mere direct de la producători, de la standurile amenajate pe esplanada pieţii centrale”, a spus Cătălin Coman. El a precizat că pe perioada târgului, specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Suceava, ai APIA Suceava şi ai AFIR Suceava vor oferi consultanţă de specialitate.

La ediţia de anul acesta a Târgului Mărului vor fi prezenţi pomicultori, furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură, producători şi procesatori de lapte şi carne, apicultori, legumicultori, meşteri populari.

Cătălin Coman a mai spus că în cele două zile dedicate mărului, publicul va fi invitat şi la spectacolele de folclor şi muzică de fanfară care se vor desfăşura pe scena din Piaţa „Nada Florilor”. Spectacolele vor fi susţinute de soliştii Ghiorghiţă Rotaru şi Călin Brăteanu, fanfare ţărăneşti din judeţul Suceava, Ansamblul Folcoric “Doruleţul” şi Ansamblul Folcloric “Stejărelul”(coordonate de profesor – interpret Maria Tanasă), Grupul Moldova al Clubului Copiilor Fălticeni (coordonat de profesor Lenuţa Rusu), Ansamblul Folcoric “Floricică de la Munte” al Centrului de Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ, Taraful “Doina Rarăului” din Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul Folcloric “Străjerii” din Dolheşti, Ansamblul Folcloric “Cetiniţa” al Căminului Cultural Boroaia, Ansamblul Folcloric “Balada” al Centrului Cultural “Dacia” Bistriţa-Năsăud, Ansamblul Folcloric “Flori de Mălin” al Căminului Cultural Mălini, Grupul Folcloric “Balada” din Fălticeni.

Ediţia de anul acesta a Târgului Mărului este organizată de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii prin Direcţia pentru Agricultură Suceava, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava, Cooperativa Agricolă “Livezile” Fălticeni, Asociaţia „Produs în Bucovina”, Centrul Cultural Bucovina, Asociaţia Culturală Vatra Satului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul Mărului din Fălticeni va avea loc la finalul acestei săptămâni.
 Vizualizări articol: 3156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târgul Mărului din Fălticeni va avea loc la finalul acestei săptămâni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zacusca ”zburată” Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ repede, legumele nu se coc, ci se prăjesc iar zacusca scade în cuptor și este amestecată doar de 2 ori.... Citeşte