Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2017 - Anul XXII, nr. 239 (6655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Dezmăţ pe bani publici

Recepţie de cămin cultural ratată, după ce constructorul supărat a scos WC-urile şi chiuvetele abia montate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Comuna Valea Moldovei ar fi trebuit să aibă, de ieri, un cămin cultural proaspăt modernizat. Proiectul este derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar lucrările executate sunt, conform actelor, în valoare de peste 150.000 de euro (769.807,44 lei). Ieri, CNI a convocat comisia de recepţie a lucrărilor, urmând să predea investiţia către beneficiarul final, respectiv Primăria Valea Moldovei. Numai că ceea ce s-a petrecut în realitate pare desprins dintr-o comedie absurdă. În ziua precedentă, primarul comunei, Constantin Moroşan, a fost anunţat de angajaţi ai primăriei, care execută lucrări de amenajare a curţii căminului cultural, că muncitorii de la firma care execută lucrările de modernizare a căminului scot chiuvetele, WC-urile şi caloriferele din grupurile sanitare care tocmai fuseseră instalate.

Ieri dimineaţă, ceea ce ar fi trebuit să fie toaleta noului cămin cultural arăta ca la demolări. Pereţii care compartimentau cabinele au fost scoşi, la fel ca şi toate obiectele sanitare. N-au scăpat nici măcar prizele, lămpile şi întrerupătoarele. Năucit, primarul Moroşan l-a întrebat pe reprezentantul CNI, prezent pentru recepţie, ce s-a întâmplat. ”Grupurile sanitare nu au fost prinse în proiect, vor fi scoase de acum încolo la licitaţie”, a fost răspunsul sec al acestuia, care cu noi a refuzat să stea de vorbă, trimiţându-ne la biroul de presă al companiei.

Primarul comunei ne-a confirmat că iniţial grupurile sanitare au fost prevăzute în alt proiect, dar spune că a solicitat acest lucru ulterior şi CNI a aprobat, printr-un act adiţional la contract.

”Nu m-am gândit că se poate întâmpla aşa ceva! Miercuri, în jurul orei 14.00, au scos totul din băi. Este groaznic. Este de neînţeles. N-am avut nici o discuţie, probabil ne vor povesti astăzi care a fost motivaţia. Iniţial, a fost făcut un proiect cu grupul sanitar alipit de căminul vechi şi cu intrare din cămin. Proiectul a fost făcut pe un GAL, dar s-a pierdut finanţarea din cauza tergiversării documentaţiei. Atunci am intervenit la CNI pentru susţinere şi includerea grupurilor sanitare în proiectul actual”, a precizat primarul Moroşan.

 

”Toate lucrările sunt făcute anapoda”

Edilul ne-a spus că ceea ce s-a întâmplat miercuri nu este singura problemă a acestei investiţii de peste 150.000 de euro. Cu exemple la faţa locului, ne-a arătat că nu există ”nici un milimetru de fundaţie, nici un gram de armătură de fier”. ”Am avut discuţii aprinse cu constructorii, au spus că nu îi interesează, ei respectă proiectul”, a spus Moroşan. Potrivit acestuia, lucrările la trotuare şi trepte s-au executat în luna februarie, la temperaturi de minus 19 grade, iar în primăvară toată lucrarea s-a exfoliat. Rampa pentru persoane cu handicap are accesul blocat de un burlan de scurgere a apei de pe acoperiş, care o traversează, la fel cum sunt amplasate şi celelalte burlane, transversal pe trotuare. La centrala termică, este puţin probabil ca în situaţia înregistrată acum, pompierii să dea aviz de funcţionare, iar canalizarea este descoperită. Gresia de la intrarea principală este deja spartă şi găurită, în pod nu există nici un acces, iar primarul spune că are dubii serioase în legătură cu structura de rezistenţă a acoperişului.

”Toate lucrările sunt făcute anapoda. Acum două luni, am făcut adresă către CNI, în care am sesizat toate aspectele de care vă vorbesc, dar nu am primit nici un răspuns. M-au anunţat doar că vin astăzi la recepţie”, arată Constantin Moroşan.

Totodată, el i-a spus reprezentantului CNI că nu îi înţelege toleranţa faţă de lucrările de proastă calitate şi i-a spus că nu semnează procesul verbal de recepţie decât cu obiecţiunile amintite.

”Eu sunt indignat de susţinerea dumneavoastră, a CNI, ca proprietar al lucrării, pe care o acordaţi unui constructor de proastă calitate”, a afirmat primarul. Reprezentantul instituţiei statului care plăteşte aceste lucrări a răspuns că nu este expert, să spună dacă lucrările sunt bune sau proaste şi că acestea sunt ”conform proiectului”.

Reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii, ing. Liliana Candil, prezent la recepţia acestei investiţii, ne-a declarat că situaţia de la Valea Moldovei nu este una singulară şi că va trage concluziile după verificarea documentelor. Ea ne-a asigurat că toate deficienţele semnalate vor fi corectate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recepţie de cămin cultural ratată, după ce constructorul supărat a scos WC-urile şi chiuvetele abia montate.
 Vizualizări articol: 5656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recepţie de cămin cultural ratată, după ce constructorul supărat a scos WC-urile şi chiuvetele abia montate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zacusca ”zburată” Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ repede, legumele nu se coc, ci se prăjesc iar zacusca scade în cuptor și este amestecată doar de 2 ori.... Citeşte