Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2017 - Anul XXII, nr. 239 (6655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Problemă serioasă

Pericol mare de accidente pe drumul Gura Humorului-Fălticeni, din cauza diferenţelor de nivel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul naţional pe care au avut loc în ultima perioadă cele mai grave accidente rutiere din judeţul Suceava, DN 2E, cel care leagă Gura Humorului de Fălticeni, prin Cornu Luncii, prezintă pe anumite porţiuni diferenţe foarte mari de nivel între asfalt şi acostament. Diferenţele de nivel mari au apărut după ce în această vară pe DN 2E a fost turnat un strat nou de asfalt. Problema este că pe multe porţiuni nu s-a făcut o nivelare cu acostamentul, iar asta înseamnă că orice ieşire în decor, cât de mică, poate duce la accidente deosebit de grave.

Stratul nou de asfalt a fost turnat dinspre Păltinoasa şi până la ieşirea din Cornu Luncii spre Rădăşeni.

În localitatea Sasca Nouă, de exemplu, sunt porţiuni de drum la care diferenţa de nivel depăşeşte chiar zece centimetri.

Un accident care ar putea avea legătură cu diferenţa de nivel este cel petrecut la finele lui iunie, pe raza satului Capu Codrului. Atunci, maşina condusă de o tânără în vârstă de 20 de ani a lovit frontal un podeţ din beton. Șoferul a scăpat maşina de sub control într-o curbă la dreapta, ieşind în decor şi pierzând controlul asupra direcţiei de mers.

Problema este că un şofer neatent, care ar ieşi cu o roată pe acostament, are şanse foarte mici de a mai redresa maşina, în condiţiile de diferenţă de nivel foarte mare.

Pentru a nu se crea confuzii, trebuie spus că accidentul de sâmbăta trecută, soldat cu cinci morţi, nu are nici o legătură cu această problemă. Porţiunea pe care a avut loc acel accident nu are strat nou de asfalt.  

DN 2 E se află în administrarea Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Secţia de Drumuri Naţionale Suceava.  Drumul are multe porţiuni în linie dreaptă, care îmbie la viteză, ceea ce îl face cu risc ridicat de accidente. Totodată, faptul că asfaltul este de o calitate foarte bună acum înseamnă încă un risc suplimentar de tragedii rutiere.

Din păcate, o realitate este că numărul de accidente a crescut pe drumurile naţionale importante, odată cu reabilitatea lor. Aşa s-a întâmplat cu DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, care este de câţiva ani de zile cel mai periculos drum din judeţ şi, într-o mai mică măsură, cu DN 29 Suceava-Botoşani. Aici, accidentele sunt mai puţine, însă şi porţiunea de pe raza judeţului este mult mai redusă ca număr de kilometri, iar localităţile pe care le tranzitează sunt mai aglomerate, ceea ce scade vitezele de rulare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericol mare de accidente pe drumul Gura Humorului-Fălticeni, din cauza diferenţelor de nivel.
 Vizualizări articol: 3267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Pericol mare de accidente pe drumul Gura Humorului-Fălticeni, din cauza diferenţelor de nivel4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zacusca ”zburată” Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ repede, legumele nu se coc, ci se prăjesc iar zacusca scade în cuptor și este amestecată doar de 2 ori.... Citeşte