Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2017 - Anul XXII, nr. 239 (6655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Din cauza blocajului decizional

Modificarea Codului Administrativ, susţinută de primarul Sucevei la AMR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Propunerea de modificare a Codului Administrativ astfel încât deciziile importante să poată fi luate cu majoritatea simplă a voturilor din Consiliul Local, în loc de două treimi din voturile tuturor, a fost susţinută şi de primarul Sucevei, Ion Lungu, la  Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România, din care face parte.

„Am discutat lucruri importante legate de Legea parteneriatului public-privat, recuperarea TVA aferentă unor investiţii publice; Codul Administrativ şi aplicarea legii sportului. Avem nevoie de modificarea Codului Administrativ, ce se întâmplă acum în ţară este că fiecare îl blochează pe celălalt”, a declarat primarul Ion Lungu, la întoarcerea de la Bucureşti.

Edilul sucevean a spus că din discuţiile avute cu alţi primari, o speţă asemănătoare celei de la noi, cu grădiniţa din Obcini, s-a petrecut recent şi în Capitală, în sectorul 3, unde primăria nu a putut să facă o creşă pentru că proiectul a fost blocat în Consiliul Local.

„Avem multe alte situaţii blocate din aceeaşi cauză – contractul de concesiune cu Thermonet, inventarierea spaţiilor de parcare, în vederea modernizării lor...Este o bătălie politică surdă în întreaga ţară. S-a modificat prost legea, pentru că dacă nu votează cum trebuie, consilierii locali pot fi daţi afară. Acum votează după voinţa unui şef de la partid, înainte votau după conştiinţa lor. Corect ar fi să putem lua deciziile necesare pentru a face ceea ce am promis sucevenilor”, a spus Lungu, care speră să se modifice legea, încât în Consiliul Local să poată fi luate decizii importante cu majoritate simplă.

În prezent, grupul de consilieri locali PNL (10)- PMP (2) întruneşte voturile necesare pentru majoritatea simplă, dar deciziile „grele”, care ţin de patrimoniu, în special, nu pot fi luate decât dacă sunt votate şi de consilierii PSD (8) şi ALDE (3).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modificarea Codului Administrativ, susţinută de primarul Sucevei la AMR.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modificarea Codului Administrativ, susţinută de primarul Sucevei la AMR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zacusca ”zburată” Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ repede, legumele nu se coc, ci se prăjesc iar zacusca scade în cuptor și este amestecată doar de 2 ori.... Citeşte