Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2017 - Anul XXII, nr. 239 (6655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Britanicii de la Vast Resources anunţă producţii record obţinute la mina Mănăila din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania britanică Vast Resources a anunţat, ieri, în mod oficial, că în ultimele luni a înregistrat un record în ceea ce priveşte producţia de minereu de la mina Mănăila din judeţul Suceava. Conducerea Vast Resources a anunţat, în acelaşi timp, că activităţile de prospectare în zonele Măgura Neagră şi Piciorul Zimbrului, aflate în vecinătatea minei polimetalice din Mănăila, comuna Cârlibaba, şi care deţin mineralizare polimetalică, sunt în curs de desfăşurare. Preşedintele Vast Resources România, Andrew Prelea, a spus că în perioada iulie-septembrie, cantitatea de minereu extrasă la Mănăila a crescut cu 46%, până la 40.462 de tone uscate, în timp ce cantitatea de minereu măcinat a crescut cu 39%, până la 39.135 tone uscate. El a explicat că în comparaţie cu cel de-al doilea trimestru al anului 2017, producţia de concentrat de cupru a crescut cu 31%, până la 1.082 tone uscate, în trimestrul III, în timp ce producţia de concentrat de zinc a scăzut cu 25%, până la 118 tone uscate, din cauza absenţei activităţilor de procesare a acestui produs în anumite perioade din acest trimestru. De asemenea, producţia de concentrat de aur a crescut şi ea cu 50% în al treilea trimestru la şapte tone uscate, în timp ce gradul de concentrat de aur a scăzut cu 30% pe trimestru, la 31,4 grame pe tonă.

 

Vast Resources vrea să deschidă în Cârlibaba, la Mănăila, o nouă mină pentru extragerea minereului de aur, argint, cupru, zinc şi plumb

Andrew Prelea a ţinut să sublinieze faptul că o activitate extrem de importantă a companiei sunt prospecţiunile din judeţul Suceava, la Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, care se realizează în conformitate cu strategia Vast Resources de a explora resursele de lângă Mănăila şi de a extinde amprenta mineralizată românească prin achiziţionarea de operaţiuni miniere de exploatare şi noi descoperiri. El a arătat că zonele Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră se află la 74 kilometri de mina de la Mănăila, deţinută în proporţie de 100% de Vast Resources.

„Octombrie a fost foarte reuşit pentru Vast Resources România! Această lună a adus o mulţime de veşti bune pentru companie. Rezultatele celui de al treilea trimestru sunt foarte bune şi arată că putem furniza calitate şi cantitate din mina noastră din Mănăila. În acelaşi timp, obiectivul nostru de dezvoltare a afacerii în România se desfăşoară conform planurilor, în ceea ce priveşte avansarea în negocierile cu Băiţa SA şi începerea prospectării pentru Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, care sunt foarte apropiate de mina noastră din Mănăila", a declarat Andrew Prelea.

El a adăugat că şi pentru viitor Vast Resources va continua să investească în operaţiunile din România şi să aloce cea mai mare parte din bugetul de investiţii propus pentru aceste proiecte.

Reamintim că Vast Resources a anunţat recent că intenţionează să deschidă, în Cârlibaba, la Mănăila, o nouă mină pentru extragerea minereului de cupru, zinc, plumb, aur şi argint. Mai mult, conducerea companiei a precizat că Vast Resources continuă să facă paşi importanţi în implementarea planului companiei de a construi un complex metalurgic extins în zona Mănăila.

Vast Resources a achiziţionat în totalitate mina Mănăila din judeţul Suceava la începutul acestui an. La vremea respectivă, conducerea Vast Resources a anunţat că această companie a achiziţionat ultimul pachet din acţiunile minei Mănăila, de 49,9%, devenind astfel unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group SRL. În acelaşi timp, compania britanică a preluat şi plata datoriilor istorice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Britanicii de la Vast Resources anunţă producţii record obţinute la mina Mănăila din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 5014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Britanicii de la Vast Resources anunţă producţii record obţinute la mina Mănăila din judeţul Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zacusca ”zburată” Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ repede, legumele nu se coc, ci se prăjesc iar zacusca scade în cuptor și este amestecată doar de 2 ori.... Citeşte