Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 oct 2017 - Anul XXII, nr. 239 (6655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Reamenajare

Campania de scoatere a gardului viu din Suceava, reluată în forță

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a reluat campania de scoatere a gardurilor vii de-a lungul principalei artere de circulație și înlocuirea acestora cu spații verzi, cu gazon și flori.

Primele lucrări de acest gen au fost demarate în vară, în zona Tribunalului și a Parcului Trei Bărboși, oprindu-se în zona Policlinicii Areni.

Recent, lucrările au fost reluate de acolo, înspre sediul de primărie și Parcul Universității, de o parte și de alta a bulevardului 1 Mai.

„Continuăm să înlocuim gardul viu, care numai viu nu este, în majoritatea cazurilor, plus că este o sursă de mizerii. Este un lucru pe care l-am promis în campania electorală din 2016 și continuăm să înlocuim gardul viu pe bulevardele principale, amenajând cu gazon suprafețele rezultate. Mă bucură faptul că acolo unde s-a întâmplat acest lucru oamenii apreciază, a apărut o schimbare de mentalitate”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, „pauza” dintre aceste lucrări a și fost făcută tocmai pentru a lăsa timp numeroșilor cetățeni care s-au revoltat când a început campania să vadă că schimbarea făcută este benefică, dă un alt aer, mai deschis, mai spațios, acestor zone centrale.

Puterea exemplului a funcționat, după cum a remarcat și viceprimarul Lucian Harșovschi, care a spus că, în urma schimbărilor făcute în zona Palatului de Justiție, tot mai multe cereri de scoatere a gardului viu ajung la primărie prin intermediul asociațiilor de proprietari:

„Decizia de eliminare a gardului viu din municipiul Suceava este susținută de tot mai mulți suceveni, care solicită să aplicăm această soluție și în cartiere, nu doar pe bulevardul principal”.

Tufele de gard viu din zona Policlinicii Areni au dispărut deja, până în zona Parcului Universității.

„Nu știu câți suceveni știau de statuia <Bucuria Vieții> care este amplasată în fața Policlinicii Centrale Areni, statuie care poate fi observată acum fără probleme odată ce a fost eliminat gardul viu. Eu unul, acum am aflat că aceasta este amplasată acolo din 1977 și este realizată de sculptorul Vladimir Predescu”, a adăugat Lucian Harșovschi.

Pe terenurile de unde a fost eliminat deja gardul viu au fost făcute deja lucrările de însămânțare cu gazon, fiind făcute și noi alei de acces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania de scoatere a gardului viu din Suceava, reluată în forță.
 Vizualizări articol: 4326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Campania de scoatere a gardului viu din Suceava, reluată în forță3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Zacusca ”zburată” Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ repede, legumele nu se coc, ci se prăjesc iar zacusca scade în cuptor și este amestecată doar de 2 ori.... Citeşte