Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 oct 2017 - Anul XXII, nr. 237 (6653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preocupare

Maricela Cobuz consideră că în România este nevoie de adoptarea unor politici naţionale pentru a asigura o alimentaţie sănătoasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că în România este nevoie de adoptarea de politici publice pentru a asigura o alimentaţie sănătoasă a populaţiei. Într-o declaraţie politică susţinută ieri în Camera Deputaţilor, Maricela Cobuz a vorbit despre importanţa Zilei mondiale a alimentaţiei. Parlamentarul sucevean a arătat că în cursul zilei de luni, 16 octombrie a.c., 150 de state din întreaga lume au sărbătorit ”Ziua mondială a alimentaţiei”, iniţiată de ONU încă din anul 1979, scopul fiind cel de a creşte gradul de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei. „În România, Camera Deputaţilor a decis adoptarea proiectului de lege privind instituirea zilei de 16 octombrie — Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare. Pentru acest an, tema este schimbarea în viitorul migraţiei şi investirea în securitatea alimentaţiei şi dezvoltarea rurală, temă propusă de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură pentru cele 150 de ţări”, a arătat Maricela Cobuz.

Făcând referire la România, ea a precizat că Institutul Naţional de Statistică a publicat care sunt alimentele cel mai des consumate, acestea fiind carnea şi preparatele de carne, ouăle şi produsele din lapte, pâinea şi zahărul, în timp ce la polul opus se află peştele, leguminoasele, fructele oleaginoase şi sucurile naturale.

Maricela Cobuz a subliniat faptul că Guvernul PSD+ALDE şi-a asumat deja o parte din recomandările ONU din acest an, prin Programul de Guvernare. „Politicile agricole şi de dezvoltare rurală asigură stimulente pentru ca sectorul agricol să devină un motor de creştere economică şi o sursă de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural. Pe lângă acestea, Executivul a adoptat Programul pentru şcoli prin care preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor primi, în anul şcolar 2017-2018, fructe şi legume proaspete, produse lactate şi produse de panificaţie”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a mai precizat că în sprijinul alimentaţiei sănătoase a venit şi Ministerul Sănătăţii prin publicarea Ghidului pentru alimentaţia sănătoasă, ajutând populaţia în a se hrăni sănătos.

Nu în ultimul rând, Maricela Cobuz a subliniat faptul că în continuare, în România trebuie promovate şi adoptate politici naţionale de susţinere şi de dezvoltare a agriculturii astfel încât acestea să contribuie la creşterea economică a Românei, la stimularea exportului, dar şi la asigurarea alimentaţiei sănătoase pentru populaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz consideră că în România este nevoie de adoptarea unor politici naţionale pentru a asigura o alimentaţie sănătoasă.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Maricela Cobuz consideră că în România este nevoie de adoptarea unor politici naţionale pentru a asigura o alimentaţie sănătoasă1.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei