Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 oct 2017 - Anul XXII, nr. 237 (6653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vicovu de Sus

Concursul interjudeţean “Istoria fără manual”, ediţia a VI-a, la Liceul Tehnologic “Ion Nistor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Liceul Tehnologic “Ion Nistor” din Vicovu de Sus s-a desfăşurat sâmbătă, 14 octombrie, ediţia a VI-a a Concursului interjudeţean “Istoria fără manual”. Toţi invitaţii au fost impresionaţi încă de la bun început de campusul imens, nou, extrem de bine dotat care îţi dădea impresia unui mic orăşel studenţesc. La intrarea în sala de festivităţi şi concurs trona un banner uriaş şi foarte bine realizat cu inscripţia “Istoria fără manual.” După cuvântul de bun venit al gazdelor, rostit de directorul instituţiei, Angelo Cătălin Bărbuţă, de profesorul de istorie Florin Gheorghiţă (direct implicat în proiect) şi un scurt istoric al instituţiei vicovene, a urmat un interesant program artistic pus în scenă de ansamblul coordonat de profesorul Vasile Schipor. Apoi, a urmat prezentarea succintă a tuturor celor implicaţi, un scurt istoric şi parcursul de până acum al proiectului. Importanţa istoriei în formarea tinerei generaţii, nevoia acesteia de a se manifesta într-o manieră interdisciplinară, precum şi absenţa unei competiţii non formale la acest nivel i-a determinat pe aceşti profesori de istorie să iniţieze concursul. Mihaela Băbuşanu, expert patrimoniu, colaborator în proiect, a declarat că „pentru implicarea activă a actualelor generaţii în acest gen de proiecte, educaţia tradiţională trebuie completată de o altă formă de educaţie mai dinamică, formativă. Concursul de sâmbătă a avut în desfăşurător cele trei probe clasice: întrebări generale din istoria românilor cu patru variante de răspuns, recunoaşterea unor personaje/locuri/monumente/obiective de interes public de peste tot din lume şi proba practică, în care echipajele au rezolvat un rebus/au potrivit corect piesele unui joc de puzzle din care au reieşit scene istorice/locuri sau personaje istorice”.

 

Câştigători, premiere

La final, au fost desemnaţi şi câştigătorii ediţiei, şi anume Şcoala “Grigore Antipa” din Botoşani, elevi coordonaţi de profesorul Dragoş Balasan, pe locul al II-lea, Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, coordonator profesorul Adrian Puiu, şi pe locul III, câştigătorii ediţiei anterioare, Liceul Teoretic “Ion Neculce” din Târgu Frumos, jud Iaşi, coordonator profesorul Sergiu-Constantin Enea. Laureaţii au primit frumosul trofeu al competiţiei, medalii şi diplome. Totodată, toţi participanţii au primit pixuri şi alte materiale promoţionale inscripţionate cu denumirea proiectului. După finalizarea concursului, toţi participanţii au vizitat Mănăstirea Putna şi Chilia lui Daniil Sihastrul. O vizită aproape obligatorie, dacă este să luăm în calcul doar profilul competiţiei şi că de aici veghează asupra întregii Moldove Măria Sa Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel mai de seamă român al tuturor timpurilor. Mihaela Băbuşanu a mai spus că seara, toţi invitaţii au fost cazaţi în campusul modern al liceului, unde s-a socializat, s-au schimbat idei, impresii, numere de telefon, fotografii, s-au legat prietenii şi s-au consolidat unele mai vechi. Parteneri în proiect: Mănăstirea Putna, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău, Muzeul de Istorie şi Etnografie –Târgu Neamţ, Primăria Vicovu de Sus. Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din: Mihaela Băbuşanu, Emilia Botezatu, Iulia Şchiopoaia, Carmen Sandu şi Gheorghe Chira.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul interjudeţean “Istoria fără manual”, ediţia a VI-a, la Liceul Tehnologic “Ion Nistor”.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul interjudeţean “Istoria fără manual”, ediţia a VI-a, la Liceul Tehnologic “Ion Nistor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei