Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 oct 2017 - Anul XXII, nr. 237 (6653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Sfinţire cu tineri călare şi sunet de bucium a Casei Parohiale a Bisericii Sfântul Nicolae din comuna Berchişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de locuitori ai comunei Berchişeşti au participat, la finalul săptămânii trecute, la sfinţirea Casei Parohiale a Bisericii Sfântul Nicolae din comuna Berchişeşti. Evenimentul a fost unul de mare încărcătură spirituală şi emoţională pentru locuitorii acestei comune, care au venit la această festivitate îmbrăcaţi în straie populare. Slujba religioasă a fost oficiată de un impresionant sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Preoţii au fost întâmpinaţi la intrarea în biserică cu flori de copiii îmbrăcaţi în costume populare, iar unul din bătrânii satului i-a întâmpinat cu pâine şi sare. Prezent la eveniment, primarul din Berchişeşti, Violeta Țăran, a întâmpinat alaiul bisericesc la intrarea în comună, alături de tineri îmbrăcaţi în costume naţionale, călare pe cai, şi în sunetele buciumelor, toate specifice zonei.
„Biserica Sfântul Nicolae are hramul comunei Berchişeşti, iar administraţia publică, Primăria şi Consiliul Local îi urează preotului paroh Ionel Coca multă sănătate şi vrednicie în aleasa misie de păstorire a acestei frumoase comunităţi de credincioşi”, a spus primarul Violeta Țăran.

După sfinţirea Casei Parohiale a Bisericii Sfântul Nicolae, primarul Violeta Țăran a ţinut să precizeze că lucrările au durat aproximativ un an, fiind făcute din contribuţia şi donaţiile enoriaşilor din Berchişeşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfinţire cu tineri călare şi sunet de bucium a Casei Parohiale a Bisericii Sfântul Nicolae din comuna Berchişeşti.
 Vizualizări articol: 3384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfinţire cu tineri călare şi sunet de bucium a Casei Parohiale a Bisericii Sfântul Nicolae din comuna Berchişeşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei