Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 oct 2017 - Anul XXII, nr. 237 (6653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare de macaz

Dosarul transferurilor ilegale năşite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în „era” Cristina Teodorovici a fost mutat de la DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul transferurilor ilegale de elevi din urmă cu doi ani bate pasul pe loc. Mai bine zis, dosarul care a stat la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, mai bine de un an, a fost trimis spre soluţionare la o altă structură de parchet.

Potrivit unui răspuns oferit de DNA Suceava, procurorii acestei structuri au decis clasarea cauzei privind infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată. S-a ajuns la această soluţie „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală ca urmare a Deciziei nr. 405 din 15 iunie 2016 a Curţii Constituţionale a României”.

În aceste condiţii procurorii DNA Suceava au trimis dosarul către altă structură de parchet, care are competenţă pentru infracţiunile care mai sunt prinse în dosar.

„S-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual, în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi mărturie mincinoasă”, se arată în răspunsul DNA Suceava.

 

Cine mai este vizat de anchetă

Organele de anchetă au fost sesizate de Ministerul Educaţiei, prin secretarul de stat Vasile Şalaru, în cursul anului 2015. La vremea respectivă, acesta a anunţat că va sesiza organele de cercetare penală în cazul comisiei care a aprobat transferuri ilegale ale unor elevi în clasa a IX-a, după încheierea repartiţiei computerizate la licee. Potrivit inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, prin decizia nr. 248/26.02.2015 s-a stabilit următoarea componenţă a acestei comisii: preşedinte Gheorghe Lazăr; secretari - Cristina Albu, Maria Pintilescu şi Constantin Tiron; membri - Cristina Nechifor, Petru Crăciun, Ionel Dumistrăcel, Andra Ramona Chiper, cărora li s-au adăugat informaticienii Ioan şi Elena Monica Posmagiu.

„Eu am intrat în concediu din data de 13 iulie până pe 7 august pentru a învăţa pentru examen (n.r. - pentru funcţia de inspector general al IŞJ) şi toate atribuţiile ca preşedinte al comisiei au fost preluate de domnişoara inspector Cristina Teodorovici”, a spus Lazăr.

 

332 de transferuri ilegale

Secretarul de stat Vasile Șalaru declara că în urma anchetei efectuate la Suceava a reieşit că din cele 523 de cereri de transfer au fost aprobate de comisia condusă de inspectorul adjunct Cristina Teodorovici 386 de cereri depuse în termenul prevăzut de lege şi şapte cereri făcute după acest termen. Din acest număr impresionant, conform secretarului de stat Șalaru, doar 38 au îndeplinit criteriul de medie, 12 s-au încadrat în criteriul ”gemeni, tripleţi” şi două au respectat criteriul vocaţional. Restul, de 332 de solicitări, ”au fost aprobate fără respectarea criteriului de medie, deci sunt ilegale”.

În urma acestor constatări, Ministerul Educaţiei a decis anularea transferurilor făcute cu încălcarea legii. În ceea ce-i priveşte pe cei responsabili de situaţie,

sesizarea penală îi vizează pe toţi membrii comisiei al cărei preşedinte a fost Cristina Teodorovici. Mai trebuie spus că fostul şef al comisiei, Cristina Teodorovici, a fost înlocuită din funcţia de inspector adjunct al IȘJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul transferurilor ilegale năşite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în „era” Cristina Teodorovici a fost mutat de la DNA.
 Vizualizări articol: 4771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Dosarul transferurilor ilegale năşite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în „era” Cristina Teodorovici a fost mutat de la DNA1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei