Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 oct 2017 - Anul XXII, nr. 227 (6643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

O nouă mină de aur, argint şi cupru va fi deschisă la Cârlibaba de compania Vast Resources

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania britanică Vast Resources a anunţat că intenţionează să deschidă, în Cârlibaba, la Mănăila, o nouă mină pentru extragerea minereului de cupru, zinc, plumb, aur şi argint. Vast Resources a achiziţionat în totalitate mina Mănăila din judeţul Suceava la începutul acestui an. La vremea respectivă, conducerea Vast Resources a anunţat că această companie a achiziţionat ultimul pachet din acţiunile minei Mănăila, de 49,9%, devenind astfel unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group SRL. În acelaşi timp, compania britanică a preluat şi plata datoriilor istorice înregistrate de Sinarom Mining Group înainte ca Vast Resources să devină acţionar.

În cursul zilei de ieri, directorul executiv al Vast Resources România, Andrew Prelea, a anunţat în mod oficial că programul de foraj început în vara acestui an la Mănăila a confirmat zonele mineralizate şi structurile geologice indicate în studiile realizate anterior. El a precizat că Vast Resources poate dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, ceea ce presupune construirea unei instalaţii de procesare metalurgice, care va reduce costurile operaţionale ale minei cu până la 25%.

 

Vast Resources vrea să construiască un complex metalurgic extins în zona Mănăila

Mai mult, Andrew Prelea a subliniat faptul că Vast Resources continuă să facă paşi importanţi în implementarea planului companiei de a construi un complex metalurgic extins în zona Mănăila. El a explicat că activităţile de forare a primilor 1.000 de metri de la Cârlibaba confirmă prezenţa unor resurse extinse de minereu polimetalic, de cupru, zinc, plumb, aur şi argint, ceea ce poate prelungi durata de viaţă a minei din Mănăila cu până la 10 ani.

„Suntem bucuroşi că această etapă a forării confirmă potenţialul pe care compania noastră l-a identificat la Cârlibaba. Suntem optimişti că, odată cu încheierea celei de a doua etape de forare, vom putea începe pregătirile pentru construcţia celei de a doua cariere în judeţul Suceava şi astfel să extindem portofoliul companiei cu încă o mină în România. Bineînţeles, un astfel de proiect presupune investiţii substanţiale, dar şi crearea de noi locuri de muncă la nivel local”, a declarat Andrew Prelea.

De asemenea, el a mai spus că Vast Resources este aproape de finalizarea celei de a doua etape de forare, care presupune realizarea a nouă găuri de suprafaţă, etapa putând fi încheiată până la finalul acestei luni. „Din punct de vedere operaţional, deschiderea acestei extensii miniere la Cârlibaba va prelungi semnificativ perioada de activitate a companiei în judeţul Suceava”, a adăugat Andrew Prelea.

El a ţinut să mai precizeze că localitatea Cârlibaba se află în apropierea minei din Mănăila, motiv pentru care compania pe care o conduce plănuieşte să construiască o nouă platformă de prelucrare în această zonă, care să o înlocuiască pe cea actuală de la Iacobeni şi să scadă, astfel, costurile operaţionale.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spaţiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie şi elemente de managementul riscului, care au scopul de a susţine proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu uşurinţă tranziţia de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă mină de aur, argint şi cupru va fi deschisă la Cârlibaba de compania Vast Resources.
 Vizualizări articol: 6889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă mină de aur, argint şi cupru va fi deschisă la Cârlibaba de compania Vast Resources0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei