Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 oct 2017 - Anul XXII, nr. 227 (6643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune de mare amploare

Percheziţii şi la Suceava, într-un dosar cu prejudiciu de 29 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune cu percheziţii în 22 de judeţe şi în Bucureşti a fost declanşată ieri dimineaţă depoliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din Parchetul de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de evaziune fiscală în care este estimat un prejudiciu uriaş, de 29 de milioane de euro. Este vorba de domeniul reciclării uleiurilor uzate şi de operaţiuni fictive de mari dimensiuni care s-ar fi făcut pentru neachitarea taxei de mediu pentru uleiurile uzate la nume mari din domeniu. Printre judeţele în care s-au făcut ieri percheziţii se numără şi Suceava.

În total, în toată ţara, ieri dimineaţă s-au făcut 53 de percheziţii la sediile sociale şi punctele de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.  

Anchetatorii au ridicat înscrisuri şi de la 44 de societăţi comerciale importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de certificate de mediu emise de cele 17 societăţi implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor.

Rezumând, anchetatorii au date că uleiurile nu erau reciclate şi erau depozitate în condiţii improprii.

„Din cercetări a reieşit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate. În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferenţa dintre cantităţile corespunzătoare obligaţiilor anuale de gestionare şi cantităţile de uleiuri uzate gestionate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Prejudiciul calculat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie din toate judeţele în care s-au efectuat percheziţii: Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii şi la Suceava, într-un dosar cu prejudiciu de 29 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 6032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Percheziţii şi la Suceava, într-un dosar cu prejudiciu de 29 de milioane de euro4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei