Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosare penale

Suceveni prinşi cu permise de conducere ucrainene pe care nu aveau cum să le obţină legal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, din comuna Poieni Solca, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea mai multor infracţiuni după ce, tras pe dreapta de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, le-a prezentat oamenilor legii un permis care ar fi fost eliberat în Ucraina, dar despre care există suspiciuni serioase că este fals. Cazul atrage atenţia pentru că nu este primul de acest gen, iar din câte se pare sunt mai mulţi suceveni care au apelat la varianta „fabricării” unui permis de conducere în ţara vecină. Falsurile se bazează în principal pe faptul că autorităţile române nu au acces la baza de date ucraineană şi astfel verificările se fac anevoios.

Vinerea trecută, poliţiştii de la Postul comunal Poieni Solca au oprit pentru control, în localitate, un Ford Galaxy condus de Adrian L., în vârstă de 32 de ani, localnic. El a prezentat pentru control un permis categoria B, eliberat de autorităţile ucrainene. 

Poliţiştilor le-a atras atenţia în special faptul că la data eliberării respectivului permis bărbatul nu avea paşaport valabil pentru a trece frontiera, iar acest aspect, alături de alte detalii, îi fac să creadă că permisul este fals.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Acum câteva zile, un caz asemănător s-a petrecut la Marginea. Opatrulă de poliţie a oprit pe DN 17A, în comuna Marginea, o autoutilitară condusă de un localnic de 22 de ani. Acesta le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere eliberat în ţara vecină. Actele prezentate de tânăr le-au trezit suspiciuni poliţiştilor, care au procedat la interogarea bazei de date a poliţiei, precum şi la cea referitoare la regimul paşapoartelor. Verificările au scos la iveală faptul că acesta are un permis de conducere eliberat de autorităţile ucrainene la data de 22 septembrie 2015. În acelaşi timp, tânărul de 22 de ani nu figura ca fiind posesor al unui paşaport valid, document care i-ar fi fost necesar în timpul unei călătorii în Ucraina, pentru obţinerea permisului de conducere. Practic, tânărul nu avea cum obţine pe cale legală acel permis de conducere, la fel ca şi în cazul de la Poieni Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni prinşi cu permise de conducere ucrainene pe care nu aveau cum să le obţină legal.
 Vizualizări articol: 6062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceveni prinşi cu permise de conducere ucrainene pe care nu aveau cum să le obţină legal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte