Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Parţial, dar esenţial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Varianta aceea de clasament înghesuit la vârful WTA, pe care v-am prezentat-o săptămâna trecută, s-a păstrat parţial până la ora finalei, disputată duminică seara. Parţial, dar esenţial, căci Simona a ajuns în finală, iar Pliskova a fost învinsă în semifinală, nu de Svitolina, ci de Muguruza. Asta înseamnă că, dacă Simona va fi pierdut aseară, atunci rămâne pe locul secund, la 5 punctuleţe de Pliskova! Este minimum de diferenţă, întrucât la tenis punctajele la ”rankings” sunt multiplu de 5. Însă de ce am pune ”răul” înainte, fiindcă de fapt acest asalt continuu al Simonei nu e deloc rău, şi nu ne-am gândi că în această frumoasă dimineaţă de luni ne-am trezit cu o premieră în istoria tenisului feminin: o româncă – number one?!

Pentru că nu pot şti deznodământul finalei dintre Simona şi Muguruza, profit pentru o privire mai largă asupra tenisului românesc. În primul rând, să consemnăm că perechea Monica Niculescu – taiwaneza Hsieh, iniţial improvizată, confirmă şi la un turneu de Premier, pierzând finala abia în supertiebreak, cu 10-7, una dintre adversare numindu-se Hingins! Iar în semifinală a trecut de cealaltă componentă a fostului cuplu de aur Hingins-Mirza, ceea ce nu-i de colo. Interesant, în aprilie, Monica şi noua sa parteneră o învinseseră pe Hingins la ea acasă, în Elveţia (mai ales că era în echipă cu compatrioata Bacsinszky), exact cu 10-7 în supertiebreak! Aşadar, a fost o revanşă simetrică, dar nu-i bai, faptul că avem o jucătoare care să conteze cu adevărat la dublu este reconfortant. Asta şi pentru că la simplu bate vântul: la turneele normale, dar la care participă protipendada, ale noastre, în afară de Simona, trebuie să joace calificări!

Totuşi, e mai bine decât la masculin, acolo unde la simplu nu contăm. Când îşi face loc din calificări, Marius Copil abia dacă avansează un tur. Totuşi, măcar trece de calificări din ce în ce mai des. Din păcate, nici la dublu nu mai plesnim de sănătate. Tecău şi Rojer sunt respectabili, dar nu mai ajung în faze rarefiate de turneu, singurele finale de anul acesta (câştigate) fiind într-un turneu de 500 şi în unul de 250. În acest timp, Mergea se află în permanentă căutare de partener complementar, drept consecinţă a cam dispărut de pe firmament, asta în timp ce ex-ul Bopanna, perceput ca jumătatea mai puţin talentată a fostului cuplu, este o prezenţă constantă în fazele superioare!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parţial, dar esenţial.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Parţial, dar esenţial5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte