Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

A patra ediţie

Şcoala de vară „Artă, tradiţii şi obiceiuri populare din Moldova şi Bucovina” pentru copiii aflaţi în dificultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa Specială din Fălticeni, în parteneriat cu şcolile gimnaziale „Ion Irimescu” şi „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa şi Asociaţia „Euroşansa For Life”, ONG care sprijină copiii aflaţi în dificultate, a organizat în perioada 28 iulie – 9 august a patra ediţie a Şcolii de vară „Artă, tradiţii şi obiceiuri populare din Moldova şi Bucovina – O zi din viaţa mea la ţară. O zi din viaţa mea la oraş”. La proiectul educaţional desfăşurat sub girul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au participat cadre didactice din şcolile partenere, elevi, voluntari, părinţi, membri ai comunităţii, colaboratori şi primarii din cele două localităţi.

La activităţi au fost prezenţi peste 50 de copii. Zilnic, între orele 9-12, copiii şi-au desfăşurat activitatea pe ateliere în diverse domenii (artă decorativă, sport, muzică şi comunicare). Pe 28, 31 iulie şi 1 august participanţii au desfăşurat activităţi comune la Grădiniţa Specială din Fălticeni, alături de cei implicaţi fiind şi primarul Cătălin Coman, care i-a invitat pe oaspeţii din Moldoviţa să viziteze muzeele şi spaţiile de agrement din urbea de pe Şomuz.

Miercuri, 2 august, a avut loc deplasarea la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa, după care copiii au revenit la Fălticeni pentru activităţile programate la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (3-4 august) şi Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” (7-8 august). Proiectul s-a încheiat pe 9 august, cu un spectacol organizat în Sala “Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă “Ion Irimescu” şi cu vernisajul unei expoziţii cu vânzare cu obiecte realizate de copii în cadrul şcolii de vară. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru finanţarea altor activităţi din acest proiect.

 

Dezvoltarea competenţelor artistice la copiii cu dizabilităţi

Aşa cum am aflat de la psihopedagogul Mihaela Sandu, directorul Grădiniţei Speciale Fălticeni, beneficiarii proiectului au fost copii cu vârste între 6-17 ani din Fălticeni şi comuna Moldoviţa, care au frecventat cursurile Grădiniţei Speciale Fălticeni (preşcolari şi elevi) aflaţi în dificultate (dizabilităţi, CES, rezultate şcolare slabe, medii dezavantajate, copii cu părinţi plecaţi în străinătate), cadre didactice implicate în proiect, elevi voluntari care au competenţe artistice pentru promovarea artei ca mijloc de păstrare a adevăratelor valori morale, instituţiile partenere.

Directorul Grădiniţei Speciale, Mihaela Sandu, a precizat: “Scopul proiectului este acela de a dezvolta competenţe artistice, dragostea şi respectul pentru tradiţiile populare din Moldova şi Bucovina. La Şcoala de vară am învăţat să descoperim şi să preţuim valorile strămoşeşti, tradiţiile şi obiceiurile specifice zonei în care trăim pentru a le transmite mai departe generaţiilor viitoare, să ne preţuim identitatea şi neamul. Pe toată durata desfăşurării Şcolii de vară, cadrele didactice, voluntarii - studenţi, elevi şi părinţi - au lucrat în echipe pe ateliere de lucru: artă decorativă, comunicare, sport şi muzică, utilizând tehnici de lucru variate fără să se abată de la tema proiectului”.

 

Ateliere de lucru şi plimbare cu mocăniţa

Pe data de 2 august, cu sprijinul Primăriei municipiului Fălticeni, a fost organizată o excursie la Moldoviţa, la Liceul „Vasile Cocea”, dar şi la alte obiective din zonă. La eveniment au participat, din partea gazdelor, director prof. Laura Şutu, directorul adjunct Diana Priscorneac, coordonatorul de proiect prof. Angela Balabasciuc, cadre didactice, elevi, voluntari, părinţi, membri ai comunităţii şi colaboratorii: solista de muzică populară Felicia Oblezniuc, Ansamblul “Huţulca”, Clubul Sportiv “Invictus”. Din partea Primăriei comunei Moldoviţa au participat primarul Traian Iliesi, viceprimarul Romeo Cocerhan şi consilierul Mugurel Balabasciuc. După ce toţi participanţii, îmbrăcaţi în costume populare, au lucrat în cadrul atelierelor de lucru, gazdele din Moldoviţa i-au invitat pe fălticeneni să viziteze Muzeul Ouălor Încondeiate “Lucia Condrea”, Muzeul Satului, să facă o plimbarea cu Mocăniţa şi să ia masa în pădure.

Prof. Diana Priscorneac ne-a declarat: “Amintiri de neuitat la final de proiect. Mulţumim organizatorilor care le-au oferit elevilor noştri posibilitatea de a cunoaşte Fălticeniul prin vizita la Grădiniţa Specială, Muzeul <Mihail Sadoveanu>, Galeria Oamenilor de Seamă, Muzeul Apelor <Mihai Băcescu> şi Muzeul de Artă <Ion Irimescu>. Spectacolul de final de proiect de miercuri, 9 august, ne-a impresionat pe toţi. Felicitări, oameni frumoşi, respect şi preţuire!”

Proiectul a beneficiat de sprijinul agenţilor economici Depozit Botuşanu, Denisstar şi C-AGLA-C din Fălticeni şi Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară „Artă, tradiţii şi obiceiuri populare din Moldova şi Bucovina” pentru copiii aflaţi în dificultate.
 Vizualizări articol: 1951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şcoala de vară „Artă, tradiţii şi obiceiuri populare din Moldova şi Bucovina” pentru copiii aflaţi în dificultate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte