Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Eveniment de ţinută

Paradă cu maşini retro încântătoare în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 40 de automobile care mai de care mai cochete au participat, ieri, la o paradă a maşinilor retro desfăşurată pe esplanada din centrul municipiului Suceava. Sucevenii au avut parte de un adevărat regal al automobilelor retro, fără nici o exagerare, gama de maşini expusă fiind extrem de variată. S-au remarcat de asemenea şi multe modele de lux, maşini în valoare de zeci de mii de euro, semn că pasiunea sucevenilor pentru automobilele de epocă se află la un nivel ridicat, fapt confirmat de altfel şi de statisticile Retro Mobil Club România, unde Suceava stă cel mai bine din Moldova ca număr de membri şi maşini deţinute.

Evenimentul retro de ieri a cuprins şi o paradă pe străzile municipiului Suceava, care a atras un public numeros.

 

Cum a ajuns „Retromobil la Cetate” în centrul Sucevei

Iulian Todirică, preşedintele filialei Suceava a Retro Mobil Club România, a explicat că evenimentul de ieri a figurat în calendarul anual al evenimentelor de gen ca prima ediţia a „Retromobil la Cetate”. Intenţia este ca în fiecare an, în august, să fie organizată câte o paradă a maşinilor retro în faţa Cetăţii de Scaun a Sucevei. În acest an, având în vedere afluenţa de public prilejuită de Festivalul Medieval, parada retro nu s-a putut desfăşura în zona Cetăţii de Scaun a Sucevei, astfel că s-a apelat la varianta cu centrul oraşului. O decizie foarte inspirată, mai ales că în ultimii ani toate evenimentele retro din municipiul Suceava au fost organizate doar la Iulius Mall Suceava.

 

Todirică: „Este incredibil şi fascinant cât de mult s-a dezvoltat această pasiune la Suceava”

Iulian Todirică a făcut o interesantă analiză a modului în care au evoluat paradele de maşini retro din judeţul Suceava, în legătură directă cu creşterea numărului de colecţionari: „Am revenit după mulţi ani în centrul Sucevei. Îmi aduc aminte că în anul 2011 am participat la primul eveniment retro din centrul Sucevei şi atunci erau 11 maşini, din care zece erau Dacii 1300 şi una o Dacia 1100. Acum am ajuns la 43 de automobile dintr-o gamă extrem de variată, este incredibil şi fascinant cât de mult s-a dezvoltat această pasiune la Suceava, într-un timp relativ scurt”.

 

De la modele de lux la Trabant şi Dacie, ultimele cu nimic mai prejos din punct de vedere al stării tehnice

La expoziţia de ieri, urmată de parada de pe străzile Sucevei, au putut fi admirate un Singer din 1952, maşină unicat în România, Volvo 544 din 1962, Ford Mustang (1966), Fiat 850 (1966), Opel Rekord (1967), Fiat 1800 (1967), Triumph MK 4 (1969), MG din 1972, Bentley Mulsonne din 1978, Jaguar, Daimler sau Cadillac Eldorado.

Au mai putut fi admirate VW-uri „Broscuţă”, Mercedes „Coadă de Rândunică”, un Wartburg vopsit alb-albastru, model vechi, fabricat în 1961, toate maşini care au făcut istorie la vremea lor.

Bine reprezentate şi cu nimic mai prejos au fost şi maşinile care au scris istorie în România decenii la rând, Daciile 1100, 1400 şi mai ales modelul 1300, toate în stare impecabilă şi atestate ca vehicule istorice.

Foarte bine reprezentate au fost şi de această dată şi Trabanturile, în mai multe variante, inclusiv unul decapotabil, care face furori la nunţile pentru care este închiriat.

Iulian Todirică, în calitate de organizator al evenimentului de ieri, a ţinut să sublinieze că parada de pe străzile oraşului a fost greu de organizat, fiind nevoie de foarte multe aprobări, greu de obţinut. El a ţinut să-i aducă mulţumiri speciale lui Costel Berariu, care s-a ocupat de formalităţile necesare organizării evenimentului retro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paradă cu maşini retro încântătoare în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paradă cu maşini retro încântătoare în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte