Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O faptă măruntă l-a înfundat

Urmărit general, cu condamnări grele, prins după ce a furat de la ferma unde era îngrijitor de animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din judeţul Botoşani, care era dat în urmărire generală de mai bine de jumătate de an, fiind condamnat în două dosare la pedepse mari, a fost prins de poliţiştii suceveni după ce a furat mai multe bunuri dintr-o fermă din comuna Frătăuţii Vechi, unde abia ajunsese de două zile, ca îngrijitor de animale.

Marius Ionuţ Adăscăliţei, în vârstă de 28 de ani, din comuna botoşăneană Păltiniş, era condamnat definitiv pentru contrabandă, la 6 ani, 8 luni şi 293 de zile de închisoare, respectiv la 5 ani de închisoare pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.

 

Necunoscuţii fără buletin pe care i-a primit la fermă au dispărut odată cu bunurile 

Săptămâna trecută, pe 17 august, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi, a sesizat că i s-au furat mai multe bunuri de la o fermă pe care o deţine în localitate. Pentru păgubit nu au fost prea multe semne de întrebare cu privire la autori. Asta pentru că abia primise la fermă, de două zile, un bărbat şi o femeie, care să lucreze pentru el ca îngrijitori de animale. Odată cu bunurile furate (un televizor, un aparat de sudură şi un set de chei), au dispărut şi cei doi. Un amănunt important, subliniat de poliţişti, este că cei doi necunoscuţi au fost primiţi la fermă de către proprietar fără a fi măcar legitimaţi.

Poliţiştii suceveni au reuşit însă să afle în scurt timp despre cine este vorba, bărbatul fiind urmăritul general Marius Ionuţ Adăscăliţei. În seara zilei de 18 august, în urma cooperării dintre poliţiştii de la mai multe structuri ale IPJ Suceava, Marius Ionuţ Adăscăliţei a fost identificat şi reţinut pe o stradă din oraşul Frasin.

„În baza mandatelor de executare a pedepselor emise de Judecătoria Darabani, bărbatul de 28 de ani a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. El a mai arătat că bunurile sustrase de la fermă cu fost recuperate şi restituite păgubitului.

 

Cine este Marius Ionuţ Adăscăliţei şi conexiunile acestuia cu un poliţist de frontieră sucevean 

Marius Ionuţ Adăscăliţei a fost judecat şi condamnat în dosare de furt şi contrabandă, ultimul însumând pedeapsa cu executare de 6 ani, 8 luni şi 293 de zile de închisoare. În acest dosar a fost pus sub acuzare şi un poliţist de frontieră sucevean. Acum doi ani de zile, agentul din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei Doru Alexander a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului, participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. El este acuzat că l-a ascuns în locuinţa sa pe Marius Ionuţ Adăscăliţei  deşi ştia că este urmărit general. Ba mai mult, ar fi accesat şi baza de date a Ministerului Afacerilor Interne în încercarea de a-l ajuta pe Adăscăliţei să afle informaţii de natură secretă. Procesul în ceea ce-l priveşte pe poliţistul de frontieră este încă în faza de judecată, pe rolul instanţei de la Darabani.

Marius Ionuţ Adăscăliţei mai este condamnat, într-un alt dosar, la 5 ani de închisoare, pentru că a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu o fată de 14 ani. În vara anului 2015, Adăscăliţei a început o relaţie cu minora, adolescenta fugind de acasă pentru a fi cu iubitul. Părinţii fetei au fost cei care au anunţat poliţia, cercetările dovedind că între cei doi amorezi au existat raporturi sexuale. Cum fata avea o vârstă atât de fragedă, inclusiv actul sexual este o infracţiune, astfel că Marius Ionuţ Adăscăliţei a primit 5 ani de închisoare.

 

Poliţiştii suceveni au depistat autorii a peste 20 de fapte de furt

Prinderea tânărului botoşănean urmărit general este „piesa de rezistenţă” a unei acţiuni concentrate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava din perioada 18-20 august. Timp de trei zile, la finele săptămânii trecute, numeroşi poliţişti au fost angrenaţi în acţiuni de monitorizare a evenimentelor cu public numeros, în căutare de infractori, dar şi în activităţi de cercetare penală privind furturi sesizate în ultima perioadă.

IPJ Suceava a anunţat că în ultimele trei zile s-a reuşit identificarea autorilor şi probarea activităţii infracţionale în peste 20 de cauze de furt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărit general, cu condamnări grele, prins după ce a furat de la ferma unde era îngrijitor de animale.
 Vizualizări articol: 3955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Urmărit general, cu condamnări grele, prins după ce a furat de la ferma unde era îngrijitor de animale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte