Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 aug 2017 - Anul XXII, nr. 187 (6603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supă rece Gazpacho (albă)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.

Avem nevoie de :

2 căni miez de pâine albă puțin mai veche, 2 căni supă clară de pui sau apă, o linguriță și jumătate de sare, o cană migdale decojite, 2 căni boabe verzi de struguri, 2 castraveți decojiți tocați cuburi, 3 căței de usturoi medii, 3 linguri oțet, câteva linguri de ulei de măsline.

Preparare:

Miezul de pâine îl rupem bucățele și turnăm deasupra supa sau apa. Lăsăm să se înmoaie. Migdalele trebuie să fie neapărat fără pielița maronie, pentru că aceasta este amară. Dacă nu avem migdale descojite, punem o cantitate cu puțin mai mare de migdale cu tot cu coajă într-un vas cu apă clocotită, le lăsăm 3 minute, le scoatem în apă rece și le mai lăsăm 5 minute. Ar trebui să se descojească foarte ușor după acest dublu șoc termic, dacă nu sunt vechi și excesiv uscate. Boabele de struguri e bine să fie dintre cei de masă, cu coaja fină, bine spălate și tăiate în 2 ca să scoatem semințele (sunt persoane care preferă semințe crocante în supa acesta, dar majoritatea nu vor așa ceva în farfurie). Castraveții curățați îi tocăm cubulețe. Usturoiul îl zdrobim grosier. Punem totul (mai puțin sare, uleiul și oțetul) într-un blender vertical sau într-un vas în care putem acționa cu mixerul vertical și transformăm totul într-o cremă. Adăugăm sare după gust, oțet și ulei și dacă este prea groasă mai punem supă sau apă până la consistența dorită. Turnăm într-un castron, acoperim cu folie alimentară și dăm la rece pentru minimum 30 de minute înainte de servire. Această supă se poate oferi la masă atât în farfurii clasice, cât și în boluri sau pahare, cu puțin ulei de măsline picurat deasupra și firicele de verdeață. Este minunată ca preparat la un bufet rece, unde se poate aduce în pahare plasate pe strat de gheață și este de mare efect. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supă rece Gazpacho (albă).
 Vizualizări articol: 5526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Supă rece Gazpacho (albă)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă rece Gazpacho (albă) Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă și nu necesită stat în bucătărie la căldură. Un blender sau un mixer vertical e piesa centrală pentru pregătire.Avem... Citeşte