Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare imobiliară

Complex de blocuri cu patru şi zece etaje, în zona serelor din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă zonă de dezvoltare imobiliară a Sucevei se prefigurează deja în zona fostelor sere, pe terenurile aflate pe partea dreaptă a principalei artere de circulaţie, pe sensul Centru-Burdujeni.

Cel mai amplu proiect de investiţii de până acum care vizează zona respectivă este cel al unui complex de locuinţe colective, cu regim de înălţime de 4 şi 10 etaje, pe un  teren proprietate privată în suprafaţă de 9.000 mp, de pe strada Apeductului.

Conform planului urbanistic de detaliu (PUD) solicitat SC Minaro Adama SRL şi  aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, în zona fostelor sere urmează să fie construite patru blocuri, din care două cu câte două tronsoane şi două cu câte un tronson.

La cele două blocuri cu câte două tronsoane, un tronson va avea regim de înălţime demisol + parter + 10 etaje, iar celălalt demisol + parter + 3 etaje (maximum 4 etaje).

Un alt bloc va fi amenajat doar cu tronson de locuinţe colective, cu regim de  înălţime D+P+10E.

Cel de-al patrulea bloc va avea demisol + parter + 3 etaje (maximum 4 etaje).

Fiecare dintre blocuri este prevăzut cu locuri de parcare subterane, la demisolul clădirii, altele urmând să fie amenajate pe spaţiile din jurul blocurilor.

Iniţial, solicitarea dezvoltătorului imobiliar era pentru blocuri cu 20 de etaje, dar responsabilii de urbanism din primărie au declinat cererea.

Acesta ar fi primul complex de locuinţe din Suceava care asigură un număr atât de mare de locuri de parcare, pentru că, conform reprezentanţilor firmei din Rădăuţi, în total vor fi asigurate aproximativ 400 de locuri de parcare.

Mai exact, conform PUD-ului autorizat, la blocurile de la sere va fi asigurat minimum un loc de parcare/105 mp suprafaţă de locuinţe colective şi minimum un loc de parcare pentru fiecare 100 mp suprafaţă desfăşurată de spaţii cu funcţiuni complementare locuirii (posibile spaţii comerciale sau de birouri), care sunt prevăzute la parterul celor şase tronsoane de clădiri de locuinţe colective.

Planul de ocupare a terenului este de numai 50%, un raport foarte bun, comparativ cu alte investiţii imobiliare din Suceava, unde terenul a fost folosit la maximum pentru a se construi, iar în plus este prevăzută şi amenajarea de spaţii verzi, pe mai bine de 650 de mp.

 

Un nou sens giratoriu, amenajat pe cheltuiala investitorului

Una dintre cele mai importante prevederi ale proiectului de hotărâre dezbătut în şedinţa de Consiliu Local de joi este cea referitoare la amenajarea unui nou sens giratoriu în municipiul Suceava, pe principala arteră de circulaţie, la intersecţia cu strada Traian Vuia. Acesta urmează să fie realizat tot de investitorul imobiliar, pe cheltuială proprie, costurile fiind estimate la 100.000 de euro.

În prezent, zona respectivă este semaforizată, dar soluţia respectivă nu mai este considerată atât de bună, în condiţiile în care traficul rutier a crescut foarte mult, iar acolo se creează cozi de maşini care aşteaptă să primească undă verde.

Chiar recent, mecanismul de semaforizare de acolo a fost înlocuit de primărie, cu altul mai modern, fiind schimbaţi şi timpii de staţionare, pentru o mai bună fluidizare a traficului, după cum a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

„În vederea asigurării unei circulaţii fluente în zonă, se impun lucrări de modernizare a intersecţiei străzilor Calea Unirii - Traian Vuia – Apeductului, care vor fi executate pe terenul proprietate a municipiului Suceava. Beneficiarul va trebui să execute pe cheltuiala proprie toate lucrările de modernizare a intersecţiei prin intermediul căreia urmează a se realiza accesul auto şi pietonal la ansamblul de locuinţe. Recepţia finală a lucrărilor de construire autorizate pentru ansamblul rezidenţial se va realiza după finalizarea şi recepţia lucrărilor de modernizare a intersecţiei. Autorizaţia de construire pentru edificarea blocurilor de locuinţe se va elibera după semnarea contractului de asociere cu municipiul Suceava pentru realizarea sensului giratoriu”, sunt câteva din condiţiile impuse la aprobarea PUD-ului solicitat de SC Minaro Adama SRL.

Pentru realizarea lucrărilor de modernizare a intersecţiei, în şedinţa din 27 iulie s-a aprobat şi un contract de asociere cu Primăria municipiului Suceava.

Astfel, sensul giratoriu, ale cărui costuri sunt estimate la 100.000 de euro, se va realiza după încetarea perioadei de monitorizare şi control ex-post pentru proiectul “Reabilitare străzi, pod şi pasaj”, respectiv 31.12.2020, dar până la finalizarea şi recepţia finală a obiectivului de investiţii al firmei – cele patru blocuri.

Perioada de valabilitate a Planului Urbanistic de Detaliu este de 5 ani de la data aprobării.

 

Fabrică de bere şi hală – alte investiţii anunţate în zona serelor

Complexul de locuinţe care va fi realizat de firma rădăuţeană nu este singura investiţie anunţată pentru acea zonă neglijată până acum, dar care va cunoaşte o dezvoltare rapidă în următorii ani.

Recent, o altă firmă, Dansbeer, a primit aprobare pentru construirea unei fabrici de bere pe terenurile dinspre lunca Sucevei, tot în apropiere de fostele sere.

Mai mult, tot în şedinţa de Consiliu Local de joi, pe strada Apeductului, pe o suprafaţă de teren de aproape 2.800 de mp, a fost aprobată construirea unei hale de reparaţii auto.

Cu siguranţă, alte investiţii de amploare vor viza zona respectivă, care devine mai atractivă odată cu amenajarea acestui nou complex imobiliar.

Municipiul Suceava urmează să se dezvolte pe astfel de zone, precum serele, ştrand sau fosta zonă industrială, care mult timp nu au fost considerate „atractive”, cât se mai găseau posibilităţi de dezvoltare imobiliară în zone considerate „centrale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Complex de blocuri cu patru şi zece etaje, în zona serelor din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 6764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Complex de blocuri cu patru şi zece etaje, în zona serelor din municipiul Suceava2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei