Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot obţine 40.000 de euro prin Patronatul Femeilor de Afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot obţine 40.000 de euro prin intermediul Asociaţiei Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Suceava. Preşedintele Asociaţiei, Liliana Agheorghicesei, a precizat că Patronatul pe care îl conduce este singura asociaţie suceveană care a obţinut aprobarea pentru două proiecte prin care sucevenii din diaspora îşi pot înfiinţa afaceri dacă vor să revină acasă. Este vorba despre proiectele A.C.A.S.Ă. şi Startup 4 Diaspora, prin care Patronatul Femeilor de Afaceri din IMM va sprijini persoanele fizice din diaspora prin activităţi complexe de promovare a culturii antreprenoriale, a oportunităţilor şi beneficiilor din antreprenoriat. Liliana Agheorghicesei a explicat că obiectivele generale ale proiectului Startup 4 Diaspora vizează în principal susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu pentru persoanele plecate în străinătate şi care doresc să facă afaceri non-agricole în mediul urban. Ea a arătat că la nivel naţional prin intermediul acestor proiecte vor fi create, finanţate şi susţinute 100 de afaceri care vor primi subvenţii de până la 40.000 euro pentru crearea a 200 de locuri de muncă noi. „Unul din obiectivele acestui program este implementarea unui program online de formare şi certificare antreprenorială pentru 200 de persoane selectate în grupul ţintă, 50 de şomeri şi persoane inactive, precum şi 150 de angajaţi, inclusiv persoane care desfăşoară o activitate independentă, cu scopul îmbunătăţirii mediului antreprenorial şi al reducerii şomajului”, a spus Liliana Agheorghicesei.

Ea a adăugat că cei care vor să acceseze fonduri trebuie să îndeplinească, cumulativ,  mai multe condiţii, şi anume să intenţioneze să înfiinţeze o afacere nonagricolă în mediul urban, au reşedinţa în judeţul Suceava, au vârsta de minimum 18 ani, au cetăţenia română, pot să facă dovada domiciliului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni şi pot să demonstreze că au experienţă antreprenorială prin prezentare de documente de înfiinţare a unei societăţi comerciale în străinătate, precum şi prin documente care să ateste experienţa în domeniul în care doresc să iniţieze o afacere prin intermediul programului Startup 4 Diaspora. De asemenea, trebuie să demonstreze că au cunoştinţe de specialitate prin documente recunoscute de statul român, care să ateste absolvirea de studii de specialitate în cadrul unor instituţii de învăţământ superior din străinătate, ori prin alte documente ce certifică absolvirea unor cursuri de scurtă durată în domeniul în care doresc să iniţieze afacerea, sau să demonstreze capacitatea tehnică şi profesională printr-un contract de muncă sau de colaborare, ori alt document similar, în domeniul respectiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot obţine 40.000 de euro prin Patronatul Femeilor de Afaceri.
 Vizualizări articol: 6327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot obţine 40.000 de euro prin Patronatul Femeilor de Afaceri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei