Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment ISU

Creştere îngrijorătoare a numărului de incendii care se produc în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava privind numărul de incendii produse în primul semestru al ultimilor cinci ani arată o creştere constantă şi accentuată numărului acestora. Semnalul de alarmă a fost tras de generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al pompierilor militari suceveni.

Analiza pentru anul în curs, pe primul semestru, arată o creştere faţă de prima parte a lui 2016, însă evoluţia este mai evidentă la o analiză făcută începând din 2013.

„Analizând evoluţia ultimilor 5 ani observăm că în anul 2013, în semestrul I, pornim de la 210 intervenţii la incendii şi am ajuns la 386 intervenţii în acest an. Observăm aşadar că aproape am dublat intervenţiile la incendii. Aceste date ar trebui să ne dea de gândit pe mai multe paliere, atât ca mod de abordare a riscului din partea cetăţenilor, dar şi pentru noi ca pompieri, de a ne îmbunătăţi performanţele, pentru a avea o reacţie foarte promptă la ieşirile la incendii”, a declarat generalul Burlui.   

Cauzele principale ale incendiilor care au loc pe raza judeţului sunt jarul sau scânteile din sistemele de încălzire neizolate corespunzător, scurtcircuitele, flacăra deschisă şi efectul termic al curentului electric faţă de materiale combustibile. Se observă aşadar că incendiile izbucnesc în mare majoritate din cauza instalaţiilor de încălzire neîntreţinute, vechi sau subdimensionate ori a celor electrice vechi şi neverificate. În general, cauze care ţin de factorul uman aşadar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştere îngrijorătoare a numărului de incendii care se produc în judeţ.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creştere îngrijorătoare a numărului de incendii care se produc în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei