Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Consiliul Judeţean

Ceartă între PNL şi PSD pe caprele de la Călineşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O aprigă dispută a avut loc, ieri, în Consiliul Judeţean Suceava, între consilieri ai PSD şi PNL, pe tema celui mai potrivit administrator al gospodăriei anexe de la fostul conac de la Călineşti. Patrimoniul fostului conac este împărţit între Direcţia Judeţeană de Drumuri, care are clădirea şi o parte din terenuri, şi Liceul Tehnologic Special Bivolărie, care deţine gospodăria anexă şi animalele – circa 100 de oi şi capre. La propunerea consiliului de administraţie al şcolii, vicepreşedintele CJ Viorel Seredenciuc a iniţiat un proiect de hotărâre prin care Direcţia de Drumuri să preia şi gospodăriile anexe. La dezbaterea acestui proiect, consilierul PSD Mihai Grozavu a ripostat, întrebând ce treabă au cei de la Drumuri cu zootehnia. ”Direcţia de Drumuri să stea să păzească acum caprele?!”, a spus Mihai Grozavu arătând că şcoala de la Bivolărie ar trebui să aibă interes să păstreze această microfermă, nicidecum să scape de ea.

Preşedintele Gheorghe Flutur este însă de părere că ”şcoala trebuie să facă şcoală, nu să se ocupe de capre, de la 60 de km”, când Direcţia de Drumuri are oricum paznici pe acest domeniu, care pot prelua şi paza gospodăriilor anexe.

Consilierul PNL Ioan Bădeliţă, membru în consiliul de administraţie la şcoala specială de la Bivolărie, a fost mai radical: ”risipă de bani şi de resurse pentru stâna de la Călineşti”. El a spus că şcoala nu are bani pentru salariile ciobanilor şi ale paznicilor şi nici pentru plata concediilor acestora, aşa că cea mai bună soluţie este ”valorificarea animalelor de către cei de la liceu”.

Disputa a continuat asupra calităţii unui teren pe care şcoala specială de la Bivolărie îl deţine la Şcheia, despre care social-democratul Mihai Grozavu afirmă că este nefructificat de conducerea Liceului Tehnologic, iar liberalul Ioan Bădeliţă spune că nici nu are ce valorifica pentru că nu este decât ”un depozit de gunoi pe malul apei Sucevei”.

Dezbaterea va fi reluată într-o altă şedinţă de Consiliu Judeţean, până când două treimi dintre consilieri vor cădea de acord asupra unui punct de vedere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceartă între PNL şi PSD pe caprele de la Călineşti.
 Vizualizări articol: 2645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ceartă între PNL şi PSD pe caprele de la Călineşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei