Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Adio!

Carmen Agoutin, ultimul drum

Carmen Agoutin a plecat ieri pe ultimul drum. A fost condusă de familie şi prieteni apropiaţi, adunaţi laolaltă într-un cortegiu funerar ce era deschis de un tânăr care ţinea în mâini fotografia lui Carmen. Veşnic senină, mereu zâmbitoare, întotdeauna optimistă. Şi molipsitor de veselă. Aşa era Carmen. Aşa şi-ar fi dorit, probabil, să fie ţinută minte de cei care au cunoscut-o.

La Casa Mortuară de lângă Dom Polski, un sobor de patru preoţi a oficiat o slujbă religioasă, la care au asistat şi mai multe personalităţi locale, şefi de instituţii, parlamentari şi consilieri locali. A urmat apoi slujba religioasă de la Biserica Învierea Domnului, săvârşită în prezenţa familiei şi a celor ce i-au fost apropiaţi lui Carmen. Ultimul drum al lui Carmen Agoutin s-a încheiat la Cimitirul Pacea, unde lacrimile şi durerea mamei au făcut parcă să plângă şi cerul, o ploaie torenţială de două ore acoperind întreaga zonă imediat după terminarea slujbei. A plâns şi cerul, pentru că nu e nimic mai crâncen pe lumea asta decât durerea unui părinte care îşi îngroapă copilul. Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

O carieră impresionantă

Absolventă a Liceului „Ştefan cel Mare” din Suceava, promoţia 1983, şi a Facultăţii de Filologie (specializare limba germană - limba română) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, în 1987, cu master în Managementul administraţiei publice, la Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti, şi doctorat în filologie, la USV, Carmen Agoutin a predat limba germană la şcoli generale şi licee din Bucureşti şi din Suceava, apoi a început o carieră universitară la catedra de germană de la USV.

A condus, de asemenea, Inspectoratul pentru persoane cu handicap Suceava şi a fost director la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Zvoriştea. A activat peste şase ani în cadrul ONG-urilor şi timp de 16 ani a fost activă şi în politică, în calitate de membru PSD, partid pe care l-a reprezentat şi în calitate de consilier judeţean. În perioada 2013 - 2015 a fost consul la Consulatul României din capitala landului Bavaria.

Boala cruntă a făcut-o să rămână în München, unde statul german a tratat-o până în ultima clipă, ca pe propriul său cetăţean, şi să revină acasă de fiecare dată când suferinţa îi mai dădea drumul din gheare şi putea să-i arate bătrânei ei mame acelaşi chip senin dintotdeauna.

Carmen Agoutin a fost adusă marţi seara la Suceava, în locurile pe care le-a iubit şi lângă oamenii pe care i-a purtat în suflet oriunde se afla.

 

Ieri dimineaţă a avut loc şi o şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava, care a  început cu un moment de reculegere în memoria fostului consilier județean Carmen Agoutin. „Pentru colega noastră, care nu mai este printre noi, care a plecat prea repede”, a spus președintele CJ Gheorghe Flutur, atunci când le-a cerut consilierilor judeţeni să o omagieze pe Carmen Agoutin.(M.S.)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carmen Agoutin, ultimul drum.
 Vizualizări articol: 7584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Carmen Agoutin, ultimul drum5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei