Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parc auto depăşit

Ambulanţele SMURD, ţinute mult prin garaje din cauza vechimii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambulanţele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au înregistrat în primele 6 luni ale acestui an o scădere a numărului de intervenţii, şi asta nu pentru că au fost mai puţine urgenţe medicale, ci din cauza problemelor de ordin tehnic ale maşinilor.

Generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a declarat că cele 10 ambulanţe tip B din dotarea ISU Suceava au înregistrat în şase luni, cumulat, 162 de zile de scoatere din intervenţie, pentru reparaţii, ceea ce este mult.

„Dacă ne raportăm la baza legală, ambulanţele SMURD sunt depăşite după 7 ani de exploatare, iar noi avem ambulanţe din anul 2008. Neavând deocamdată alte maşini, ne descurcăm cu acestea, însă consecinţele se văd în numărul de zile de incapacitate de intervenţie, dar şi în fondurile suplimentare pentru reparaţii”, a declarat generalul Burlui.

El a explicat că aceste maşini sunt rulate zilnic mulţi kilometri, iar în aceste condiţii şi termenul lor de exploatare este scăzut. Oficialul ISU a dat ca exemplu maşinile care au de făcut zilnic drumuri lungi, în zone cu carosabil degradat, cum este spre Dolhasca şi Broşteni de exemplu.

Cu toate acestea, a ţinut să sublinieze generalul, ambulanţele SMURD care ies pe traseu corespund din toate punctele de vedere, atât tehnic, cât şi în ceea ce priveşte toate dotările.

ISU se încadrează deocamdată în baremul solicitat la nivel naţional, având un timp mediul de răspuns la urgenţe de 11 minute.

În primele şase luni ale acestui an, ISU Suceava a înregistrat o medie zilnică de 35 de intervenţii, în scădere cu 7% faţă de primul semestru din 2016. Din totalul intervenţiilor pompierilor militari, 62% au fost de natură SMURD.

ISU Suceava a făcut numeroase solicitări oficiale privind înnoirea parcului auto cu ambulanţe tip B, însă problema este una la nivel naţional. Se speră ca în viitorul apropiat să fie accesate fonduri pentru ca ambulanţele cele mai vechi să poată fi înlocuite. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţele SMURD, ţinute mult prin garaje din cauza vechimii.
 Vizualizări articol: 2816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambulanţele SMURD, ţinute mult prin garaje din cauza vechimii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei