Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2017 - Anul XXII, nr. 170 (6586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţie importantă

Centrul de pregătire a pompierilor de la Siret va fi adus la standardele cele mai înalte cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Antrenament şi Pregătire pentru pompieri de la Siret, unic în ţară, va deveni poligon de pregătire la standarde internaţionale de ultimă oră printr-un proiect cu fonduri europene care a fost deja aprobat şi se află în fază de studiu de fezabilitate. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. El a arătat că există un proiect româno-ucrainean de 7 milioane de euro aprobat de Comisia Europeană, iar din sumă peste 4 milioane de euro ar urma să reprezinte bani pentru dotări ale ISU Suceava. Cel mai important proiect este cel de modernizare a Centrului de Antrenament şi Pregătire pentru pompieri de la Siret, locul în care, printre multe altele, pompierii testează pe viu modul de intervenţie la stingerea incendiilor.

Centrul de Antrenament şi Pregătire pentru pompieri de la Siret este funcţional din 2012, iar pompieri din toată România, dar şi din Ucraina şi Moldova, au făcut şi fac pregătire în el. Acest centru este atât de căutat pentru că în el exerciţiile se fac în condiţiile de la un incendiu real, inclusiv cele de temperatură. Într-o încăpere special amenajată se provoacă incendii care ating în focar temperaturi de peste 800 de grade, în cadrul exerciţiilor practice pompierul observând „mesajele” care anunţă iminenţa unei aprinderi instantanee a încăperii ori a unei explozii.

Arderile şi temperaturile din interior sunt monitorizate atent pentru a fi evitate accidentele şi pentru ca pompierul să observe, pentru a şti şi în teren, când există pericolul unei explozii.

Cu fondurile europene anunţate, standardele centrului de pregătire vor fi la nivel şi mai înalt.

„Vrem să facem un poligon de pregătire la standarde internaţionale de ultimă oră, un poligon care să permită o pregătire documentată, ştiinţifică, ne interesează modul în care se manifestă arderea, cum este influenţată de diverşi factori, cum se foloseşte eficient apa pentru o stingere corectă, plus protecţia personalului la temperaturi înalte”, a explicat generalul Ion Burlui.

Proiectul a trecut de faza de demarare a studiului de fezabilitate, care are termen de finalizare data de 30 septembrie. Va urma apoi cererea de finanţare, iar conducerea ISU Suceava speră ca primele echipamente noi funcţionale să fie disponibile în Centrul de la Siret chiar de anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de pregătire a pompierilor de la Siret va fi adus la standardele cele mai înalte cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrul de pregătire a pompierilor de la Siret va fi adus la standardele cele mai înalte cu fonduri europene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei