Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2017 - Anul XXII, nr. 159 (6575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Pe iaz

A V-a ediţie a Cupei „Nada Florilor” la pescuit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 15 iulie, începând cu ora 5,00, pe iazul Şomuz II din municipiul Fălticeni s-a desfăşurat a V-a ediţie a Cupei „Nada Florilor” la pescuit, competiţie dedicată pescarilor amatori care lucrează în instituţiile bugetare. La concurs s-au înscris aproape 30 de echipaje de la unităţi de învăţământ, poliţie, jandarmi, ISU, ANAF, trezorerie, ambulanţă, spitalul municipal, poliţia locală etc., fiecare echipaj fiind format din câte trei pescari.

După tragerea la sorţi a standurilor, timp de o jumătate de oră fiecare pescar şi-a pregătit uneltele şi momelile, a stabilit strategia pe care o va aborda pentru a obţine cea mai mare captură. Cu mai bine de un sfert de oră înaintea orei 6,00, când totul era pregătit, fluierul arbitrului Vasile Buduşanu a „trezit” peştii şi mămăliga, boabele sau râmele agăţate în cârlige au ajuns în apă pentru ai atrage. Primul peşte a fost  prins de echipa PSD, un cărăşel de câteva zeci de grame. Văzând că nu prea are succes şi nu este “suficient de dotat”, echipajul “Lostriţa” al Primăriei Fălticeni a înlocuit doi membri cu doi fălticeneni care lucrează în afară ţării şi care au venit să-şi petreacă câteva zile din concediu pe malul iazului. Cei doi au uimit asistenţa şi colegii de pescuit atât prin undiţele folosite, cât şi prin capturile obţinute.  

Cele cinci ore în care s-a desfăşurat concursul propriu-zis au trecut repede pentru cei care s-au aşezat la poveşti, lăsând clopoţeii undiţelor să-i anunţe de prezenţa peştelui în cârlig şi mult mai greu pentru cei care şi-au găsit loc în stufăriş şi au preferat liniştea, savurând o bere.

 

O zi bună de pescuit, dar peştele nu s-a lăsat prins

Prof. Vasile Buduşanu, preşedintele juriului concursului, ne-a declarat: „La Fălticeni pescuitul este o tradiţie. De fiecare dată când ajungea în acest oraş al culturii, Sadoveanu venea pe aceste iazuri pentru linişte, pentru odihnă, pentru recreere şi pentru pescuit. Astăzi este o zi bună pentru pescuit cu toate că se simte o adiere uşoară de vânt. Faţă de alţi ani când era foarte cald, iar apa din iaz se apropia de 30 de grade, anul acesta cele 20 de grade din termometru, norii de pe cer şi picăturile de ploaie care mai cad din când în când promit mult peşte în juvelnic. Chiar dacă este un concurs de pescuit staţionar, participanţii nu au ca principal scop să prindă cât mai multe peşte, nici nu cred că prea este sau a fost hrănit de cei care administrează iazul. Am venit să socializăm, să ne relaxăm şi să ne aducem aminte de anii când avea balta peşte. După terminarea concursului, Comisia de arbitraj va întocmi un clasamentul final, iar cei mai buni pescari vor fi premiaţi de Primăria Fălticeni cu cupe, medalii, diplome şi tricouri personalizate”.

 

Concurs de pescuit cu regulament şi penalizări

Tot de la preşedintele arbitrilor am aflat că a fost permisă orice fel de nadă naturală, concurenţii care au prezentat la cântar peşti răniţi sau morţi au fost descalificaţi, în momentul când s-a realizat o captură concurenţii au fost obligaţi să solicite prezenţa arbitrilor pentru cântărirea şi înregistrarea capturii. În timpul concursului a fost interzisă folosirea oricărui tip de sonar sau barcă de nădit, toate activităţile legate de pescuit (nădit, lansat, drill) desfăşurându-se din stand. Cu minciogul s-a putut intra în apă până la genunchi, iar cei care nu au respectat regulamentul au fost penalizaţi.

 

Captura zilei, un peşte cu greutatea de 2,57 kg

Cea mai mare cantitate de peşte, 8,04 kg, a aparţinut echipajului “Lostriţa” al Primăriei Fălticeni, pe locul II s-a situat Trezoreria Fălticeni cu 7,05 kilograme de peşte pescuit, iar locul III a fost ocupat de echipa Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni cu un total de 6,70 kilograme de peşte prins. Cu 4,48 kg de peşte, echipajul Partidului Social Democrat a obţinut menţiune. Captura zilei a fost adjudecată de agentul Poliţiei Locale Fălticeni Gavril Gherman, un peşte cu greutatea de 2,57 kg. Trofeul „Peştele viitorului” nu a mai fost acordat anul acesta pentru că au fost mai mulţi pescari cu peşti sub 10 grame, iar organizatorii au pregătit doar un singur trofeu, un peşte gonflabil.

În total s-au pescuit 69,57 kg de peşte, care, potrivit regulamentului, a fost eliberat. Cele mai folosite momeli au fost râma roşie, râma albă, viermişori, musculiţe, boabe de porumb şi mămăligă. S-a prins caras, crap, cteno, biban, crap-chinezesc, fitofag, dar şi raci, broaşte, PET-uri, diverse ambalaje şi alte obiecte aruncate în apă.

La final, după ce pescarii au ecologizat întreaga zonă, au fost invitaţi la festivitatea de premiere. Pe lângă premii, Primăria municipiului Fălticeni le-a oferit cu sprijinul unor inimoşi sponsori o masă cu borş de peşte şi saramură de peşte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A V-a ediţie a Cupei „Nada Florilor” la pescuit.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A V-a ediţie a Cupei „Nada Florilor” la pescuit5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei