Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2017 - Anul XXII, nr. 159 (6575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Nouă şcoli din judeţ primesc vizita inspectorilor Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă unităţi de învăţământ vor fi sub lupa inspectorilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), acestea urmând să fie evaluate în toamna acestui an.

Potrivit ARACIP, verificările vor avea loc în perioada 25 septembrie – 31 octombrie. Vor primi vizita inspectorilor următoarele unităţi - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Şcoala Postliceală Sanitară Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei, Şcoala Gimnazială "Ioan Vicoveanu" Vicovu de Jos, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vicovu de Sus, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Vicovu de Sus, Grădiniţa cu Program Normal "Căsuţa Poveştilor" Vatra Dornei, Grădiniţa cu Program Prelungit "Alba ca Zăpada" Vatra Dornei şi Şcoala Gimnazială ”Ion Pintilie” Măneuţi.

Şcolile sunt evaluate din perspectiva mai multor indicatori de performanţă, pentru fiecare din aceştia fiind propuse calificative (Nesatisfăcător, Satisfăcător, Bine, Foarte bine şi Excelent). Nivelul minim pentru acreditare a unei şcoli este Satisfăcător, calificativ care denotă că respectiva şcoală funcţionează în condiţii normale, conform legii. Calificativele B şi FB se acordă pentru îndeplinirea indicatorilor din standardul de calitate, iar calificativul Excelent se acordă doar în cazul în care şcoala depăşeşte standardul. În cazul în care calificativele obţinute de şcolile din judeţ sunt nesatisfăcătoare, acestea vor fi obligate să elaboreze un plan de măsuri de îmbunătăţire a calităţii pentru un an de zile.

 

Echipele fac rapoarte de evaluare

În agenda vizitelor de evaluare sunt cuprinse activităţi ca: asistenţe la ore, actele instituţiei, vizitarea spaţiilor şcolare, interviuri cu părinţi, elevi, cadre didactice, aplicarea unor chestionare, studierea rezultatelor elevilor. Se mai urmăresc aspecte precum dotările cabinetului medical, consilierea şcolară, biblioteca, comisiile din şcoli, activitatea consilierului educativ etc.

Studierea documentelor şcolare este un punct foarte important din agenda ARACIP, şcolile trebuind să prezinte, printre altele, autorizaţia sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică şi autorizaţia de funcţionare emisă de Inspectoratul Judeţean de Urgenţă.

Echipele de control vor întocmi, la final, rapoarte cu privire la cele evaluate.

Finalitatea acestor verificări este obţinerea unui atestat privind nivelul de calitate al acestor unităţi, certificat valabil cinci ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă şcoli din judeţ primesc vizita inspectorilor Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţământ.
 Vizualizări articol: 5604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nouă şcoli din judeţ primesc vizita inspectorilor Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţământ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei