Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2017 - Anul XXII, nr. 159 (6575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Turism

Bicicliştii şi motocicliştii au deschis ediţia de anul acesta a programului „Pelerin în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de biciclişti şi motociclişti au dat startul, la sfârşitul săptămânii trecute, celei de-a şaptea ediţii a proiectului „Pelerin în Bucovina”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava. Ediţia de anul acesta a proiectului a început cu pelerinajul a câteva zeci de biciclişti de la Gura Humorului spre Cacica şi Suceviţa. Pelerinii pe bicicletă au avut ca punct de întâlnire centrul oraşului Gura Humorului, de unde au plecat spre Mănăstirea Humorului, iar după ce au vizitat lăcaşul de cult, o parte au plecat spre Putna, iar alţii s-au îndreptat către Suceviţa. Pe ambele trasee, bicicliştii au purtat cu ei steaguri pe care se putea citi îndemnul „Hai în Bucovina!”. Următorul pelerinaj pe biciclete va fi organizat în zilele de 5 şi 6 august a.c., traseele propuse fiind de la Putna la Suceviţa şi de la Moldoviţa la Suceviţa.

 

Motociclişti îmbrăcaţi în costume populare au luat parte la proiectul „Pelerin în Bucovina”

O acţiune similară cu cea de sâmbătă a avut loc în cursul zilei de ieri, când peste 100 de motociclişti din clubul North Gang Riders – MC au pornit în pelerinaj de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei către Cacica şi Putna. Pentru a marca acest eveniment, motocicliştii au venit îmbrăcaţi în costume populare, pe care le-au purtat pe tot traseul de pelerinaj. La acţiunea de duminică au participat peste 100 de motociclişti, atât din Suceava, cât şi din Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani, Vaslui sau Bistriţa-Năsăud. Îmbrăcaţi în costume populare şi având cu ei steaguri cu mesajul „Hai în Bucovina”, motocicliştii au pornit în paradă de la Cetatea de Scaun, prin Suceava, către mănăstirea Hagigadar, din comuna Moara. După ce au vizitat lăcaşul de cult, motocicliştii au trecut în paradă prin centrul Sucevei, după care s-au îndreptat către Cacica.

 

Flutur s-a alăturat cu un ATV coloanei de pelerini pe motocicletă

La Ilişeşti, participanţii la pelerinaj au fost aşteptaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Aflat pe un ATV, şeful administraţiei judeţene s-a alăturat motocicliştilor, mergând alături de aceştia, în paradă, până la Cacica. Aici, pelerinii au intrat în Basilica Minor, unde preotul a oficiat o scurtă slujbă de binecuvântare. După ce s-au odihnit, cea mai mare parte a motocicliştilor şi-au continuat drumul către Putna.

La Cacica, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat iniţiativa membrilor North Gang Riders de a participa la deschiderea proiectului „Pelerin în Bucovina”, prin organizarea unei parade către Cacica şi Putna. „A fost o acţiune foarte reuşită şi m-am bucurat că foarte mulţi motociclişti au venit îmbrăcaţi în costume populare şi cu steagul <Hai în Bucovina!>. A fost o atmosferă extrem de plăcută, atât pe traseu, cât şi la Hagigadar şi Cacica”, a spus Gheorghe Flutur după ce a ajuns împreună cu motocicliştii la Basilica Minor din Cacica.

El a amintit că proiectul „Pelerin în Bucovina” a fost lansat în anul 2011, cu un pelerinaj pe bicicletă din Viena, capitala Austriei, şi până la Putna. „Eu cred că astfel de acţiuni, astfel de pelerinaje cum a fost cel de duminică, merită încurajate şi în perioada următoare. O formă de turism în Bucovina este pelerinajul, care se practică de foarte mult timp şi la Cacica, şi la Putna, şi la Mănăstirea <Sf. Ioan cel Nou> din Suceava, dar şi la foarte multe alte locuri sfinte din frumoasa Bucovină. De aceea şi eu spun <Hai în Bucovina!>, merită să o vizitaţi şi veniţi să vedeţi originalul”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a arătat că a discutat cu mai mulţi motociclişti veniţi din judeţele Moldovei în care există ctitorii ale lui Ştefan cel Mare, aceştia exprimându-şi disponibilitatea de a ajuta, în mod voluntar, la trasarea şi montarea de indicatoare pentru „Drumul lui Ştefan cel Mare”. Gheorghe Flutur a spus că intenţia este de a inaugura anul viitor acest traseu turistic, care ar urma să facă legătura între cele mai importante ctitorii ale lui Ştefan cel Mare.

Proiectul „Pelerin în Bucovina” are loc în perioada 15 iulie – 15 august, CJ Suceava urmând să organizeze în această perioadă mai multe evenimente pentru turiştii care vor să vină în pelerinaj în judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bicicliştii şi motocicliştii au deschis ediţia de anul acesta a programului „Pelerin în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 3324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bicicliştii şi motocicliştii au deschis ediţia de anul acesta a programului „Pelerin în Bucovina”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei