Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2017 - Anul XXII, nr. 159 (6575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Legenda continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu era tocmai ceea ce îşi doreau suporterii şi jucătoarele însele de la finalele feminine de la Wimbledon: un “simplu” 6-0 în finala de simplu şi un dublu 6-0 în finala de dublu! Dacă Venus a ajuns până la mingi de meci în primul set, Monica Niculescu şi partenera sa taiwaneză au fost spulberate de rusoaice. Monicăi îi rămâne călătoria până aici, care i-a permis să viseze, la fel şi nouă, precum şi experienţa interesantă de a juca pentru prima dată în jumătatea de teren asociată forehand-ului la retur! Cât despre pierzătoarea de la simplu, Venus Williams a urcat încetul cu încetul până la un pas de coama cea mai înaltă a unui montagne-russe, după care i s-a tăiat curentul şi s-a trezit cu o viteză neverosimilă înapoi la bază! Garbiñe Muguruza n-a venit chiar de nicăieri pentru a face un turneu perfect pe iarbă (!), dar nimeni n-o considera un factor, nici măcar după prima săptămână. Iat-o deja la al doilea GS, la 23 de ani, ferice de ea!

Nici finala masculină n-a fost departe de o “lăptăreasă”, dar un “băţ” tot a avut, 6-1 în setul doi, când au început problemele medicalo-emoţionale ale lui Cilic. Şi Roger a început încordat, semn că emoţiile nu sunt apanajul tinereţii, făcând două duble greşeli în primele două game-uri de serviciu. Aveau să rămână singurele din meci, în dreptul său. Un alt indiciu al presiunii resimţite de cei doi a fost faptul că nici unul nu a servit vreun as în primul set! Să recunoaştem, e ceva mai mult unic decât rar pentru nişte jucători renumiţi poate în primul rând prin serviciu. Apoi, în setul secund, chiar prima minge a fiecăruia pe serviciu a fost as! Imediat, au urmat imaginile cu Marin în lacrimi şi, deşi nu era clar ce le-a provocat, devenea clar că Roger nu mai avea cum să piardă. Părerea mea e că Cilic nu plângea din cauza emoţiilor sau a durerilor, ci de ciudă. Să apară o problemă chiar în momentul culminant, pentru care un jucător de tenis munceşte, trăieşte şi visează, mai ales după un traseu aproape perfect, poate face pe oricine să cedeze. În fine, jocul a curs liniştit, fără acute, iar la ultimul game, nu ştiu dacă aţi observat, s-a arătat pentru prima oară soarele! Nu vreau să plagiez ironia aia de pe vremuri, cu Iliescu apare, soarele răsare, dar mi s-a părut ceva cu valoare de simbol, parcă a vrut şi soarele să vadă cum un bărbat trecut de 35 de ani ia Wimbledonul în stăpânire de unul singur: al optulea trofeu, la 5 ani de precedentul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legenda continuă.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Legenda continuă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei