Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2017 - Anul XXII, nr. 159 (6575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Cercetări

Tranzacţiile cu terenurile şi clădirile fostei Mefitex, anchetate de procurorii DNA Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mefitex, fosta Ugira, fabrica Partidului Comunist din cartierul Zamca, generează probleme şi după ce şi-a dat obştescul sfârşit. De această dată nu pentru cei care au administrat societatea înainte ca ea să ajungă în colaps, ci pentru cei care au tranzacţionat terenurile şi clădirile care acum se află în mare parte în posesia Lidl, care a demarat deja lucrările pentru a construi un al patrulea magazin în municipiul Suceava.

Terenurile şi clădirile care au aparţinut Mefitex au fost scoase la vânzare încă din 2012. Atunci s-a intenţionat tranzacţionarea tuturor bunurilor, respectiv terenul în suprafaţă de 6.869 mp, plus sediul administrativ, o hală prelucrare metalică, hală sculărie, hală debitări, clădiri confecţii metalice şi depozite magazii. Pentru toate aceste bunuri preţul de pornire a fost stabilit la 3.412.822 de lei.

Nici una din şedinţele de licitaţie nu a adus vreun cumpărător, astfel încât a fost gândită o nouă strategie de vânzare. Bunurile au fost divizate, iar în 2013 au fost scoase din nou la licitaţie, de această dată în loturi mai mici.

 

Una din tranzacţii a fost realizată de Marcel Mustea cu două zile înainte de Crăciunul anului 2013

Prima licitaţie care a adus şi un cumpărător a fost pe 8 octombrie 2013, când un anume Gheorghe Maxim, din Arbore, a plătit pentru un teren de 772 mp şi o clădire P+1 suma de 467.750 de lei.

O a doua tranzacţie, tot mai mică, a avut loc pe 28 octombrie 2013, când un teren de 412 mp şi o clădire cu o suprafaţă de 185 mp au ajuns la Aurica Jacotă, din Suceava, pentru suma de 204.000 de lei.

De aici intră în scenă Marcel Mustea, cunoscut executor judecătoresc în Suceava, care printre altele s-a ocupat şi cu vânzarea bunurilor care au aparţinut defunctei fabrici de tricotaje Zimbru, pe locul unde acum se află magazinul Kaufland.

Pe 23 decembrie 2013, cu două zile înainte de Crăciun, Biroul Executorului Judecătoresc Marcel Mustea cumpără un teren de 2.160 mp şi o clădire P+1 cu o suprafaţă de 938 mp. Preţul achitat a fost de 705.000 de lei. La scurt timp, pe 10 ianuarie 2014, Marcel Mustea, de această dată în calitate de persoană fizică, a cumpărat 116 mp teren servitute, încă 3.410 mp teren şi două clădiri cu suprafaţa totală de 1.557 mp. Preţul tranzacţiei a fost de această dată de 864.850 de lei.

Practic, din tot ce era acolo cele mai valoroase au fost fără îndoială terenurile, asta cu atât mai mult cu cât se ştia deja că un mare lanţ de magazine doreşte să investească în zonă. Iniţial s-a vorbit de Penny, dar în final cumpărătorul a fost Lidl.

 

Terenuri şi clădiri, cumpărate cu doar 365.000 de euro

Revenind la Marcel Mustea, trebuie spus că în mai puţin de trei săptămâni acesta a ajuns proprietar pe 5.686 mp din terenul fostei Mefitex. Iar preţul total plătit, bonus fiind cele trei clădiri, a fost de 1.569.850 de lei, adică în jur de 365.000 de euro.

Între timp, mare parte din terenul fostei Mefitex a ajuns în proprietatea Lidl. Mai exact, este vorba de suprafaţa de 6.098 mp de teren, adică ce a avut Marcel Mustea şi ce a cumpărat Aurica Jacotă.

Probabil că procurorii DNA Suceava doresc să afle acum dedesubturile acestor tranzacţii în lanţ şi dacă nu cumva sunt şi fapte de natură penală. Într-un răspuns oficial, reprezentanţii DNA au transmis că nu pot oferi date din acest dosar aflat în lucru.

 

Lidl a demarat deja construcţia noului magazin

Construirea noului magazin Lidl din cartierul Zamca a intrat deja în linie dreaptă. Clădirile au fost puse la pământ de ceva vreme, s-a realizat un sens giratoriu şi intrarea în parcarea care va deservi magazinul, s-a împrejmuit zona şi în curând va începe construcţia efectivă a magazinului.

Planurile de construire a noului Lidl, în locul fostei Ugira, pe cei 6.098 de mp de teren eliberat de construcţii, includ amenajarea a aproximativ 90 de locuri de parcare, căi de acces, spaţii verzi pe 333 mp, dar şi două guri de intrare-ieşire, una pe strada Zamca şi alta pe Mărăşeşti.

Alte magazine Lidl sunt deschise la baza cartierului Obcini, pe Calea Unirii – în zona Bazarului şi în Burdujeni, la ieşirea spre Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tranzacţiile cu terenurile şi clădirile fostei Mefitex, anchetate de procurorii DNA Suceava.
 Vizualizări articol: 6188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tranzacţiile cu terenurile şi clădirile fostei Mefitex, anchetate de procurorii DNA Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei