Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2017 - Anul XXII, nr. 159 (6575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale amănunţite

Amenzi, material lemnos şi maşini confiscate în cadrul unei ample acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor pe linie silvică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri seară, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au derulat o amplă acţiune de stopare a ilegalităţilor în ceea ce priveşte transportul şi comercializarea materialului lemnos. Acţiunea s-a derulat în zona Broşteni, iar în decurs de numai câteva ore au fost depistate două transporturi cu probleme.

În jurul orei 20.30 a fost oprit pentru control un autocamion condus de un bărbat de 29 de ani, din Broşteni. Acesta a prezentat pentru control un aviz de însoţire pentru cantitatea de 14,09 mc lemn foc răşinoase, specia molid. Poliţiştii aveau însă suspiciuni că era de fapt al doilea transport de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire. Suspiciunile au plecat de la faptul că avizul de însoţire prezentat a fost emis în aceeaşi zi, ora 13.10, iar transportul a fost depistat şapte ore mai târziu, asta în condiţiile în care distanţa de parcurs de la locul de încărcare până la locul depistării era foarte mică. Mai mult, nici numărul buştenilor din aviz nu corespundea cu ce era în autocamion. Întrebat despre aceste inadvertenţe, şoferul a precizat că a cumpărat lemnul de la un necunoscut şi că, într-adevăr, efectuase anterior transportul pentru care avea eliberat avizul de însoţire.

Autocamionul cu material lemnos a fost însoţit până la sediul Ocolului Silvic Broşteni, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7 mc lemn foc răşinoase, specia molid.

Şoferul a primit o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat. Şoferul nu a rămas şi fără maşină, şi asta pentru că valoarea celor 7 mc de material lemnos era de 560 de lei şi nu depăşea plafonul stipulat de legislaţie.

 

Prins în offside cu ajutorul camerelor de supraveghere

În aceeaşi seară şi tot în Broşteni, în jurul orei 22.00, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară marca OAF, despre care existau date că este folosită pentru a transporta material lemnos în mod repetat cu același aviz de însoțire primar.

Şoferul în vârstă de 46 de ani, din comuna Borca, judeţul Neamţ, a prezentat un aviz de însoţire eliberat în aceeaşi zi, la ora 15.30, pentru cantitatea de 14,27 mc lemn rotund rășinoase molid. Deoarece numărul de piese, precum și diametrul materialului lemnos transportat nu corespundea cu cele trecute în avizul de însoțire primar s-a luat legătură cu reprezentanții Ocolului Silvic Crucea. Silvicultorii au stabilit că sunt diferențe la diametrul bucăților de lemn şi diferențe la numărul de piese transportate, în aviz fiind trecute 110 bucăți, iar la inventariere s-au constatat 107 bucăți. De asemenea, cantitatea de material lemnos transportată avea un total de 15,47 mc material lemnos rășinoase.

După ce au vizionat înregistrările de pe camerele de supraveghere video amplasate pe DN 17B, poliţiştii au constatat faptul că autoutilitara a fost folosită pentru a transportat în mod repetat, cu același aviz de însoțire, material lemnos.

Şoferul a primit o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat. De asemenea, s-a dispus şi confiscarea autoutilitarei, care a rămas în curtea Ocolului Silvic Crucea.

 

Transporta cherestea fără a avea nici un act legal

Un alt caz asemănător s-a înregistrat la Gura Humorului, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Oamenii legii au oprit la control o autoutilitară marca MAN, condusă de un bărbat de 60 de ani, din Valea Moldovei. Dacă în celelalte două cazuri exista un aviz de însoţire a mărfii, de această dată şoferul a declarat cu nonşalanţă că nu deţine aşa ceva.

Maşina a fost dusă la un canton silvic aparţinând Ocolului Silvic Gura Humorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11,53 mc lemn rotund cherestea. Valoarea materialului lemnos transportat a fost stabilită la 3.562 de lei, depăşind de 30,98 ori preţul mediu al unui mc de masă lemnoasă pe picior.

Şoferul a fost ars la buzunare cu 10.000 de lei, iar întreaga cantitate de cherestea şi maşina au fost confiscate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi, material lemnos şi maşini confiscate în cadrul unei ample acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor pe linie silvică.
 Vizualizări articol: 2617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Amenzi, material lemnos şi maşini confiscate în cadrul unei ample acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor pe linie silvică3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei