Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iul 2017 - Anul XXII, nr. 159 (6575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere USV

Calculatoarele şi Pedagogia conduc detaşat în preferinţele viitorilor studenţi ai Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Specializările Calculatoare şi Pedagogie sunt în topul preferinţelor candidaţilor care şi-au depus dosarul de admitere la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), acestea adunând câte 113, respectiv 125 de candidaţi de la startul admiterii.

Astfel, după doar cinci zile de înscrieri, la cele două specializări, numărul înscrişilor depăşeşte numărul locurilor fără taxă, departajarea urmând să se facă în funcţie de media de admitere.

Absolvenţii de liceu s-au îndreptat în număr mare şi spre Drept – 75 de dosare, Contabilitate – 62 de dosare, Administraţie Publică - 56 de dosare şiEngleză – Germană / Limba şi literatura română– 46 de dosare.

La polul opus au fost specializări care au adunat mai puţin de 10 candidaţi (Electronică - 4, Managementul energiei – 5, Inginerie economică în domeniul electric– 4, Inginerie Economică în domeniul mecanic - 4, Relaţii internaţionale şi studii europene – 4 etc.).

Mai puţin căutate sunt facultăţile de Mecanică (doar 27 de candidaţi la cele trei specializări) şi cea de Inginerie Alimentară (36 de candidaţi la cele trei specializări).

Înscrierile continuă până pe data de 21 iulie, între orele 8.00 şi 16.00.

Înmatriculările, etapă care dacă nu este parcursă duce la pierderea locului de către candidat, au loc în perioada 24-28 iulie. Tot pe 28 iulie se vor afişa şi rezultatele.

A doua sesiune de admitere, pe locurile rămase libere, are loc în intervalul 6-20 septembrie.

 

979 de înscrişi la programele de licenţă

La finalul primei săptămâni a sesiunii de admitere de la USV, 979 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru unul dintre programele de licenţă ale instituţiei (la zi). La aceştia se mai adaugă 21 de candidaţi din Republica Moldova.

Cifra este sub media ultimilor ani. De exemplu, în 2014, aproape 1.300 de candidaţi erau înscrişi în prima săptămână pe locurile de la licenţă, iar în 2013 erau 1.600.

Diminuarea este oarecum justificată şi de scăderea, de la an la an, a numărului absolvenţilor de liceu. De exemplu în 2017 circa 5.200 de elevi s-au înscris la examenul de bac, iar în 2013 figurau aproximativ 6.500.

Revenind la candidaţii din acest an, pe facultăţi, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică are cei mai mulţi înscrişi – 197 – dar şi cele mai multe specializări, respectiv 9.

Urmează Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, cu 151 de înscrişi la cele şase specializări.

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei are 125 de dosare depuse la singura sa specializare, cea de Pedagogie. Tot peste 100 de candidaţi (131) are şi cea mai nouă facultate din cadrul instituţiei, de Drept şi Administraţie Publică.

Cei mai mulţi dintre cei care şi-au depus dosarul de înscriere sunt din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.

 

La master sunt 305 dosare depuse

Pentru programele de master ale USV au optat 305 licenţiaţi, cei mai mulţi depunându-şi dosarele pentru programele Managementul instituţiilor educaţionale (26 de înscrişi), Literatura română în context european (23) şi Contabilitate (21).

După prima săptămână de admitere, cu zero candidaţi figurează specializările Management în industria alimentară, Managementul securităţii mediului şi siguranţă alimentară, Diagnostic şi evaluare economico-financiară, Audit şi guvernanţă corporativă, Economie şi afaceri internaţionale.

Pentru programele de învăţământ la distanţă ale USV s-au înscris 69 de candidaţi, cei mai mulţi la Contabilitate şi Administrarea afacerilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calculatoarele şi Pedagogia conduc detaşat în preferinţele viitorilor studenţi ai Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 3198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calculatoarele şi Pedagogia conduc detaşat în preferinţele viitorilor studenţi ai Universităţii din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei