Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2017 - Anul XXII, nr. 72 (6488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 30 martie - 5 aprilie

Târgul Colecţionarilor, la Iulius Mall Suceava

De vineri până duminică, în perioada 31 martie – 2 aprilie, parterul Iulius Mall Suceava va găzdui o nouă ediţie a târgului de obiecte cu patina timpului, atât de îndrăgit de clienţi. Colecţionarii s-au pregătit şi de această dată cu piese de o eleganţă aparte, care spun poveşti ale trecutului, spre încântarea celor pasionaţi de artă şi antichităţi. Clienţii pot admira şi cumpăra bijuterii, accesorii, articole decorative, elemente de numismatică şi filatelie, argintărie, tablouri, piese de mobilier, cărţi, instrumente muzicale şi multe alte obiecte impresionante, la Târgul Colecţionarilor.

 

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, ediţia a XIV-a, la Ciocăneşti

La Ciocăneşti se va desfăşura, în perioada 1-2 aprilie, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate. Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 12,00, la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti se va desfăşura Concursul de încondeiere “Tradiţie - valoare sacră” (ediţia a V-a), dedicat elevilor din şcolile gimnaziale. De la aceeaşi oră, la Casa de Cultură “Florin Gheucă” vor avea loc Târgul de ouă încondeiate, Concursul de încondeiere “Dr. Anton Setnic” (ediţia a II-a), dedicat liceenilor şi elevilor din şcolile profesionale, şi Simpozionul “Arta încondeierii ouălor la români - element constitutiv al identităţii naţionale”. Tot la ora 12,00, la Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate va debuta concursul de încondeiere “Înv. Novac Norbet” (prima ediţie), dedicat studenţilor, şi Târgul Artizanilor, care se va desfăşura pe Platoul de festivităţi al comunei Ciocăneşti. Duminică, 2 aprilie, cei prezenţi sunt invitaţi să participe la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Ciocăneşti. De la ora 12,00, la Casa de Cultură va fi redeschis Târgul de ouă încondeiate şi Târgul artizanilor, după-amiază având loc un spectacol folcloric susţinut de Ioan Bocşa, Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească “Icoane” şi soliştii locali David şi Miruna Ţăran şi Ana Maria Chiloti.

 

Teatru pentru copii

Centrul Cultural Bucovina prezintă, la Muzeul de Istorie, pe 1 aprilie, de la ora 10:00, piesa de teatru „Sarea în bucate” după Petre Ispirescu, şi pe 2 aprilie, de la ora 10:00, piesa „Hansel şi Gretel” după Fraţii Grimm. Accesul la aceste spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Expoziţia Mineralia, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

Cele mai frumoase bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar vor fi prezentate la Expoziţia Mineralia, găzduită în perioada 30 martie – 2 aprilie de Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava. „Descoperiţi drumul de la piatra brută, în stare naturală, la bijuterie în expoziţia deschisă timp de patru zile la parterul Muzeului de Ştiinţele Naturii”, este îndemnul organizatorilor.

 

Joi, 30 martie

„In memoriam Ion Cozmei”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” organizează, de la ora 14.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, manifestarea „In memoriam Ion Cozmei” prin lansarea cărţii „Ultimii doi ani (Când viaţa ajunge-o poveste)”, de Constantin Hluşneac. Prezintă Dumitru Brădăţan şi Liviu D. Clement.

 

Trupa de umor „Comedy Zebra Show” vine la Suceava

Trupa de umor „Comedy Zebra Show” va susţine un spectacol la Suceava la finele lunii martie. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii din Suceava, fiind programat pentru 30 martie, de la ora 20.00, pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”. „Comedy Zebra Show” este un grup de umorişti din Republica Moldova, care a devenit cunoscut după mai multe apariţii în cadrul emisiunii ”iUmor”, de pe Antena 1. Costul unui bilet este 10 lei sau 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Informaţii suplimentare la telefon 0752 092 606.

 

Vineri, 31 martie

„In Memoriam Corneliu Tincu - Omul, Dascălul, Artistul”

Primăria Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Teodor Balan”, Uniunea Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava şi Grup 89 organizează seria de manifestări cu genericul „In Memoriam Corneliu Tincu - Omul, Dascălul, Artistul”. Programul este următorul: ora 12.00, Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” - Simpozionul Judeţean „Corneliu Tincu - un dascăl de excepţie” (Ediţia a II-a), ora 16.00, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina - Vernisajul expoziţiilor: „In Memoriam Corneliu Tincu” (Ediţia a II-a) - grafică, desen, pastel, schiţe - Colecţia Edith Tincu, „Omagiu maestrului Corneliu Tincu” - realizată de cei care i-au fost învăţăcei - Cecilia şi Oana Bedrulea, Sabina (Chişcop) Borhan, Viorel Ciocan, Ioana şi Laura Cucuteanu, Emilian-Adrian Gavrilean, Mariana Gherghel, Lucica Nuţu. Prezintă artistul plastic Niculai Moroşan, preşedintele UAP - Filiala Suceava. Evenimentul cuprinde şi un recital de pian susţinut de membrii Asociaţiei Umanitare FAM Gura Humorului. Prezintă Petru Gavrilean.

 

Sâmbătă, 1 aprilie

Ateliere de creaţie pentru copii, la Iulius Mall

Copiii primesc din nou o invitaţie creativă la Iulius Mall Suceava. Atelierul care pune în valoare imaginaţia şi îndemânarea năzdrăvanilor se desfăşoară de la ora 14.00, în zona magazinelor pentru copii. În această săptămână, micii meşteri vor realiza suporturi pentru instrumente de scris, pe care să le folosească pe propriul birou. Toate materialele necesare le vor fi oferite de Iulius Mall.

 

Casting de modele

La etajul Iulius Mall Suceava, Agenţia Kasta Morelly va organiza un casting de modele. Sunt invitaţi să participe tinere şi tineri care îşi doresc să prezinte pe podiumul festivalului Kasta Morrely Fashion Week, ediţia a IV-a.

 

Duminică, 2 aprilie

Acţiuni ale jandarmilor, pe platoul Iulius Mall

Pe platoul Iulius Mall, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava va desfăşura o serie de manifestări dedicate Zilei Jandarmeriei Române. Începând cu ora 10.00, detaşamentul de intervenţie al instituţiei va prezenta exerciţii de intervenţie profesională. În plus, publicul va putea admira un moment de dresaj al câinilor de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

 

Lecţii gratuite de dans

Seara de duminică la Iulius Mall este dedicată dansului. De la ora 17.00, echipa Salsa Family va oferi lecţii gratuite celor dornici să deprindă mişcările latino.

 

Marţi, 4 aprilie

Tribut pentru compozitorul argentinian Astor Piazzola, adus de „Tierra Sin Pan”, pe scena USV

De la ora 19.00, Auditoriumul "Joseph Schmidt" găzduieşte un eveniment sub semnul pasiunii, rafinamentului şi provocării din muzica marelui compozitor argentinian Astor Piazzola, în compania formaţiei „Tierra Sin Pan”.

„Tierra Sin Pan” este alcătuită din profesori de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, precum şi membri ai Ansamblului artistic "Ciprian Porumbescu" din Suceava.
În acest concert, muzicienii aduc un tribut compozitorului argentinian Astor Piazzola, oferind publicului exclusiv lucrări din creaţia marelui artist.

Componenţă: Raluca Dobre - vioară, Luminiţa Ciobanu - violă, Edit Arva - pian, Constantin Bâzgă - contrabas, Igor Corjan - acordeon, Mihaela Gârlea – voce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei