Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2017 - Anul XXII, nr. 72 (6488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Conştientizare

Dezbateri şi concurs pe tema "Fără ură, cu toleranţă!”, la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii clasei a VII-a de la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti au participat recent la concursul ,,Fără ură, cu toleranţă”, competiţie iniţiată la nivel naţional de Organizaţia Salvaţi Copiii şi susţinută de Ministerul Educaţiei Naţionale, program lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet. Acţiunea a avut trei etape: o dezbatere în şcoală, o acţiune publică şi un clip video pe tema "Fără ură, cu toleranţă".

După cum ne-a spus directoarea şcolii din Ciocăneşti, prof. Zanfirica Boiciuc, „scopul acţiunilor a fost conştientizarea de către elevi a efectelor pe care situaţiile de bullying le au asupra tuturor celor implicaţi, fie că aceştia au rolul de victimă, agresor sau martor”. Potrivit organizatorilor, bullyingul este în general caracterizat ca un comportament agresiv intenţionat care este menit să provoace disconfort sau durere, implică un dezechilibru de putere între agresor şi victimă, şi se manifestă repetitiv, regulat.

În urma dezbaterilor elevii au înţeles propriul rol în diminuarea fenomenului de bullying şi faptul că trebuie să adopte o atitudine tolerantă şi constructivă faţă de cei cu care intră în contact. Astfel elevii au încheiat acţiunea cu patru mesaje care promovează prietenia, toleranţa, non-discriminarea, diversitatea şi drepturile copilului: ,,Fiecare copil are dreptul la o viaţă fericită, fără ură şi cu toleranţă”; ,,Dragi părinţi, supravegheaţi-vă copiii în mediul online”; ,,Dacă există toleranţă, nu există frică, agresor sau martor”; ,,Ura naşte emoţii negative, comportamente agresive şi răneşte sufletul”.

Conform unui studiu naţional realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în 2016, unul din patru copii este umilit în faţa colegilor, trei din zece copii sunt excluşi din grup sau ameninţaţi. Salvaţi Copiii, în cadrul programelor educaţionale ,,Şi noi avem drepturi” şi ,,Ora de Net”, susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, urmăreşte informarea copiilor în vederea conştientizării drepturilor şi responsabilităţilor lor, sensibilizarea adulţilor cu privire la copil şi drepturile sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbateri şi concurs pe tema "Fără ură, cu toleranţă!”, la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti.
 Vizualizări articol: 1338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbateri şi concurs pe tema "Fără ură, cu toleranţă!”, la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei