Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2017 - Anul XXII, nr. 72 (6488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Ne place să dăm, nu să luăm… lecţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să nu ne mai spună nouă Comisia Europeană ce să facem, cum şi de ce, pentru că ştim noi mai bine ce se întâmplă în ţărişoară. Noi trăim aici, nu bezmeticii de vest-europeni care nu mai pot de bine şi altă treabă n-au decât să ne dea nouă lecţii. De necontrazis: noi ştim cum e să-ţi duci zilele de la o lună la alta, să mănânci şi să te îmbraci prost, să nu-ţi permiţi să investeşti în educaţia copilului tău, să nu mergi în concedii altfel decât în turmă, să nu primeşti asistenţă medicală de bun-simţ, chiar dacă eşti asigurat, decât contra şpagă, să… multe altele, de nu le-am mai avea. Știm, ştim foarte bine aceste lucruri, nu ne poate învăţa nimeni. Ah! Am uitat să menţionez şi ar fi nepermis: tot noi suntem ăia care ştim să votăm decenii la rând pentru aceleaşi promise autostrăzi care nu mai vin. Iar autostrăzile sunt doar o parte din întreaga noastră infrastructură care nu doar că ne ţine pe loc, din punct de vedere al dezvoltării industriale şi al investiţiilor, dar ne şi omoară la propriu. Noi ştim bine cum se şofează în ţara noastră. Știm cum se iau permisele de conducere ca la Piteşti, cum primesc aviz tehnic toate hârburile care circulă pe şoselele noastre, cum se încurajează de către autorităţi îmbătrânirea parcului auto, câte gropi şi diverse alte capcane sunt pe drumurile noastre cu asfalt din secolul trecut sau de pământ, din vremuri medievale. Știm că nu există buletin de ştiri care să nu vorbească despre evenimente rutiere cu victime. Avem fiecare dintre noi măcar o cunoştinţă care şi-a pierdut astfel viaţa sau a rămas mutilată. Asta ar trebui să ne scoată din sărite, nu faptul că instituţiile europene publică statistici care nu ne plac. Suntem pe penultimul loc la siguranţa rutieră, cu numărul accidentelor rutiere şi al deceselor în astfel de circumstanţe în creştere. Suntem la polul opus Suediei şi Marii Britanii, iar în timp ce Uniunea Europeană, per ansamblu, reuşeşte să reducă de la an la an numărul accidentelor, noi nu reuşim nici măcar să stagnăm. Știm bine că lucrurile stau exact aşa, că siguranţa rutieră în România e un oximoron. Nu e nevoie să ne spună nimeni altcineva ce dezastru se petrece pe şoselele din România pentru că noi îl producem. Dar despre asta e mai greu de vorbit şi de arătat cu degetul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne place să dăm, nu să luăm… lecţii.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ne place să dăm, nu să luăm… lecţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei